Ráfeküdt a 8K felbontású tévékre a Samsung

samsung oled okostévé nappali tévézés
Az egyik leghasznosabb fejlesztés, hogy tükröződésmentes bevonatot kaptak az OLED modellek
Vágólapra másolva!
Mesterséges intelligenciás képfelskálázással enyhítené a tartalmak hiányát.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven leleplezte legújabb generációs 4K és 8K felbontású okostévéinek krémjét a Consumer Electronics Show alkalmából a Samsung. A tavalyihoz hasonlón a kínálata QLED- és OLED-kijelzős modellekből áll, iteratív jellegű fejlesztéseknek mondhatóak az elődeikhez képest.

Az egyik leghasznosabb fejlesztés, hogy tükröződésmentes bevonatot kaptak az OLED modellek Forrás: Samsung

A készülékekben a Samsung elsősorban a gépi tanulásos és mesterséges intelligenciás feldolgozási funkciókra koncentrált, ennek keretében például az AI Upscaling Pro technológiával jobb minőségűvé vált a natív kijelzőfelbontás alatti mozgóképek felskálázása. Ez a 8K (7680×4320 pixeles) tévék esetén különösen fontos, hiszen a mai napig alig érhetőek el ilyen felbontású tartalmak, a remények szerint a jól működő felskálázásnak köszönhetően könnyebb lesz rávenni a vevőket a 8K-s tévék jelentős felárának kifizetésére.

A további MI-s fejlesztések közül kiemelhető a beszédet és a kritikus hangeffekteket kiemelni próbáló Active Voice Amplifier Pro, plusz a tévék beállításakor videók sorozatát megtekintve ki lehet választani, hogy melyik képe tetszik a legjobban, a készülékek ennek megfelelően módosítják majd a nézett tartalmakat.

Az OLED modellek érdemi fejlesztése, hogy tükröződésmentes bevonatot kaptak.

A Samsung új okostévéi a következő hetekben és hónapokban kerülnek majd piacra, árakat csak később közöl a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!