Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Liverpool sztárjai könnybe lábadt szemmel hallgatták a csapat éléről távozó Jürgen Klopp öltözői beszédét az utolsó meccse után. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is tátott szájjal hallgatta a német edző szavait, az öltözői beszédről videó is készült, így láthatjuk, mi történt a kulisszák mögött.

Jürgen Klopp utoljára tartott beszédet a Liverpool öltözőjében az utolsó meccse után a csapat vezetőedzőjeként - szúrta ki a Magyar Nemzet.

Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp utolsó beszéde a Liverpool öltözőjében 
Fotó: Liverpool FC

"Szeretlek titeket" - Klopp megható beszédet mondott

"Szeretlek titeket, ez minden, amit mondhatok – fordult Jürgen Klopp a csapatához a Liverpool öltözőjének közepén állva, a kamera képében pedig Szoboszlai Dominik is gyakran feltűnt a beszéd közben.

 – A futball, amire képesek vagytok, teljesen őrületes. Látni titeket, a fejlődéseteket, ahogyan megtettétek a következő lépést és harmadikok lettetek, alig vártam. Még nem tudom, 

ki lett a bajnok, a City? Az egyetlen, aki meg tudta állítani őket, mi voltunk, és újra képesek lesztek rá

- mondta Klopp, majd így folytatta:

"Azt mondtam ma reggel, hogy lesz néhány ember, aki szerint ez nem elég – folytatta Klopp, akinek szavait a This Is Anfield idézte. – Elárulom, hogy nekik lövésük sincs a futballról. Tudtatok volna jobbak lenni bizonyos pillanatokban? Persze, ez mindig lehetséges. De jobbak voltatok, mint amit általában vártak tőletek? Ó, igen!"

Klopp szerint az új impulzus mindenkinek jót tehet. 

"Több időbe telik, mire újra létrejön egy topcsapat, de ti simán megcsináltátok – emelte ki Klopp. – Ezért növekedtek meg az elvárások olyan gyorsan, hogy azzal már nem tudtunk lépést tartani. Ez egy kis probléma. 

De az, hogy megszereztük a harmadik helyet a Liverpool 2.0 első idényében, és most kívülről új energia, új hatás, új lendület, új bizonyítási lehetőség érkezik, az mindenkinek jót tesz majd, hogy mindent kihozhassatok a karrieretekből."

Az említett új esély pedig Szoboszlainak is jól jöhet. A következő idényben ugyanis a Feyenoordtól érkező Arne Slot lesz a Liverpool új edzője, akinél a magyar játékos is újra megtalálhatja majd a számításait.

"Már így is sokat beszéltem – ért a mondandója végére Klopp. – Csak annyit akarok mondani, hogy szeretlek titeket. Köszönöm az utat, büszke vagyok rátok és arra, hogy ennek a részese lehettem. Köszönöm nektek, és ne feledjétek, határ a csillagos ég, fiúk."

Ekkor a játékosok megtapsolták távozó edzőjüket.

A német edző 2015 őszén vette át a Liverpool irányítását, és egy szinte középszerbe süllyedt csapatot vitt vissza a csúcsra, legnagyobb sikereit 2019-ben a BL-győzelem, majd 2020-ban a harminc éve várt angol bajnoki cím jelentette.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.