Új mobilgyártó babrál ki a Samsunggal

tecno phantom c flip 5g okostelefon transsion
Még kettéhajtható kijelzős mobil is árul a Tecno márka
Vágólapra másolva!
Továbbra is tartja magát a TOP5 legtöbb készüléket értékesítő cég között a Transsion.
Vágólapra másolva!

A Canalys friss adatai alapján egyértelműen a feléledés jeleit mutatta az idei harmadik negyedévben az okostelefonok piacra, az előző negyedévhez képest két számjegyű százalékkal nőttek az eladások, a tavalyi azonos időszakhoz képest pedig csak 1%-kal fogyott kevesebb készülék. Összesen 293,4 millió darab új mobilt gazdára a június elejétől szeptember végéig tartott időszakban.

Még kettéhajtható kijelzős mobil is árul a Tecno márka Forrás: Tecno

A hazánkban is közismert gyártók piaci részesedése tekintetében nem történt nagy mozgás, a Samsung (20%) és az Apple (17%) ilyen sorrendben kettő és egy százalékokkal enyhén teret veszítettek, a Xiaomi maradt 14 százalékon, az Oppo pedig mínusz eggyel szintén hátraszorult (9%).

Az ötödik helyen lévő kínai Transsion sokak számára ismeretlen lehet, az idei második negyedévben tört be a TOP5 mobilgyártó közé. A vállalat a harmadik negyedévben is hozta a pozíciót, éves összehasonlításban 3%-kal növelte a piaci részesedését, eladásokban egy szinten van az Oppóval.

Gyártó2023. III. negyedéves részesedés2022. III. negyedéves részesedésVáltozás
Samsung20%22%-2%
Apple17%18%-1%
Xiaomi14%14%-
Oppo9%10%-1%
Transsion9%6%+3%
Egyéb32%31%+2%

Az elmúlt olyan két évben gyártó oroszlánrészt a fejlődő piacokon kezdett tarolni a Tecno, az Itel, továbbá az Infinix márkájú mobiljaival. Ebből kifolyóan biztosan az androidos gyártóktól veszi el a piaci részesedést, árban és presztízsben sem ellenfele az Apple-nek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!