Vágólapra másolva!
75 éves korában meghalt a Liverpool és a Nottingham Forest egykori futballistája, a kétszeres BEK-győztes védő, Larry Lloyd.

A legendás angol védő a szülővárosának csapatában, a Bristol Roversnél kezdte pályafutását, majd 1969-ben a Liverpoolhoz szerződött. A Vörösöknél öt éven át szerepelt, több mint 200 mérkőzésen lépett pályára és angol bajnoki címet, valamint UEFA-kupát nyert a legendás Bill Shankly irányította csapattal. Ezt követően rövid ideig játszott a Coventry City csapatában, majd 1976-ban a Nottingham Foresthez igazolt, ahol karrierje legfényesebb időszakát töltötte. A négyszeres angol válogatott védő a Forestnél hat nagy trófeát nyert, többek között bajnoki címet és két BEK-et.

Lloyd 1981-ben a Wiganhez szerződött, két évvel később itt fejezte be profi pálafutását. Később a Wigan és a Notts County vezetőedzője volt. Ezt követően a Nottingham Forest tudósítójaként dolgozott a helyi rádióban, majd hosszú éveken át Spanyolországban élt, ahol egy kocsmát üzemeltetett. A legendás angol védő 2021-ben költözött vissza Angliába, Nottinghamshire-be, ahol élete utolsó éveit töltötte.

"Mély megrendüléssel értesültünk Larry Lloyd haláláról. Larry szerves része volt annak a Forest-csapatnak, amely emlékezetes módon 1979-ben és 1980-ban egymás után nyerte meg a BEK-et, összesen 218 alkalommal lépett pályára a klub színeiben. Részvétünket fejezzük ki Larry barátainak és családjának ezekben a szomorú időkben. Nyugodj békében, Larry!" – áll a Nottingham Forest közleményében. 

A Liverpool is közleményben búcsúzott korábbi játékosától. 

"Mélyen elszomorított minket a korábbi védőnk, Larry Lloyd halála. Gondolataink a családjával, szeretteivel és a barátaival vannak".

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.