Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget?

Magyar Péter jogász, MagyarPéter,  2024.03.15., március 15., 2024. március 15.,
Fotó: Havran Zoltán/Mediaworks
Vágólapra másolva!
Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója ezúttal Magyar Péter ámokfutásáról beszélt a Lomnici válaszol legfrissebb videójában, és arról is, hogyan próbálja manipulálni a közvéleményt a feleségét terrorizáló és megverő exférj. A videóból kiderül, milyen következményei lehetnek a Magyar elleni feljelentéseknek.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter ámokfutását az elmúlt hetekben minden korábbinál magasabb szintre emelte, ugyanakkor az ártatlanság vélelme mindenkit megillet addig, amíg büntetőjogi felelősségét nem állapítják meg 

– kommentálta nézői kérdésre az alkotmányjogász a  Magyar Péter elleni feljelentéseket a Századvég YouTube-csatornáján, a Kontextus műsorában. Elmondta azt is: hamis vád bűncselekménye vagy hatóság félrevezetése esetén egy büntetlen előéletű személyre nem feltétlenül szabnak ki szabadságvesztést, erre akkor kerülhet sor, ha több bűncselekmény egyidejű megállapítására kerül sor. 

Ha valaki bűnöző, bűnt követ el akár magán-, akár közvádra üldözendően, úgy a törvény előtti egyenlőség alapján nem szabad tekintetbe venni, hogy az illető politikus vagy magánember 

– szögezte le ifj. Lomnici Zoltán. Azt gondolja: Tényi István feljelentései Magyar Péter ellen megalapozottak a gyanú tekintetében.

Eszkalálódott a helyzet Magyar körül

Az alkotmányjogász szerint oly mértékben eszkalálódott a helyzet Magyar körül, hogy sokak szerint már nem az a fő kérdés, hogy fényes politikai karrier vár-e rá, hanem inkább az, hogy az ellene kezdeményezett eljárások és más konfliktusai hogyan végződnek. Lomnici Zoltán szerint egy, a mostanihoz hasonló manipulációs tevékenység  ideig-óráig kitarthat ugyan, ám nem lehet hosszú életű.

Rivalizálás zajlik a politikai baloldalon

Hogy ki kitől vesz el show-t, azt nem tudni pontosan – válaszolt egy, a Hadházy Ákos és Magyar Péter szembenállását firtató nézői kérdésre Lomnici Zoltán. Szerinte rivalizálás zajlik a politikai baloldalon, a szereplők féltékenységgel tekintenek egymás ténykedésére. 

Ez meglehetősen furcsa és némileg megmosolyogtató helyzet, ugyanakkor van egy súlyosabb olvasata: az, hogy a magyar embereket az adófizetők pénzből vagy éppen külföldről finanszírozottan manipulálják, megpróbálnak besározni olyan közszolgákat és politikusokat, akik tisztességgel végzik a munkájukat

– szögezte le.

Gyurcsány, a "Halálcsillag"

A jogász Gyurcsány Ferencet egyfajta szimbolikus „Halálcsillagnak” nevezte, amely magához vonzza a környezetében felbukkanó baloldali politikusokat.

A Gyurcsány-show után itt a Magyar-show, ám Magyar Péter végső soron csak a családjának okozott kárt. Rátámadt a gyermekei anyjára, besározta őt – ilyen mélységekbe talán még Hadházy sem jutott soha

 – mondta el ifjabb Lomnici Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK