A világ legveszélyesebb nyaralóhelye, mégis milliókat vonz

Vágólapra másolva!
Mexikó egyik legnépszerűbb nyaralóhelye évente 1,5 millió turistát vonz, annak ellenére, hogy hírhedt a bűnözésről és a rengeteg gyilkosságról.
Vágólapra másolva!

Los Cabos egy gyönyörű üdülőhely, amely ragyogó szállodáiról, hatalmas bulijairól és gyönyörű strandjairól híres, mindemellett pedig világ egyik legveszélyesebb úti céljaként tartják számon. Los Cabos Mexikó egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, ugyanis évente 1,5 millió turistát vonz. Sokan azért érkeznek a területre – amely Cabo San Lucas és an José del Cabo testvérvárosait fedi le –, hogy bálnalesen, mélytengeri horgászaton vegyenek részt, vagy hogy kipróbálják a sznorkelezést. Legtöbben közülük az Egyesült Államokból érkeznek, mivel a járatok olcsók és gyorsak, az időjárás pedig nagyszerű, emellett tele van megfizethető, mégis fényűző szállásokkal.

Los Cabos
Los Cabos. Fotó: Unplash

A képeslap kompatibilis paradicsom mögött azonban könyörtelen valóság áll. 

A tengerparti városban az egyik legmagasabb a gyilkosságok aránya az egész világon, ugyanis évente közel 300 emberölés történik.  

Nem véletlen, hogy Los Cabos a világ egyik legveszélyesebb városa – írja az Express.

Összehasonlításképpen: Londonban közel 80-szor alacsonyabb a gyilkosságok aránya, ugyanis 100 000 főre 1,4 haláleset jut. Mexikóban azonban bűncselekmények nagy része a kábítószerrel kapcsolatos és a bandák közötti konfliktusoknak tulajdonítható, amelyeknek az aktivitása az elmúlt években egyre csak nőtt.

A brutális bandaháborúk pedig időnként átcsapnak a turisták világába, akik a város hírneve ellenére még mindig nagy számban özönlenek Los Cabosba.

Los Cabos
Los Cabos. Fotó: Unplash

 

Ha ugyanis eddig azt gondoltuk, hogy ezek csak elenyésző esetek és a turisták fő célpontjai elkerülik a kartellek ellenőrzési pontjait, akkor nagyot tévedtünk.

Tavaly augusztus 6-án ugyanis öt fegyveres fényes nappal agyonlőtt három férfit a környék egyik strandján. A turisták persze pánikszerűen elmenekültek, amikor lövések dördültek. Egy hónappal ezt megelőzően pedig három embert agyonlőve találtak egy elhagyott autóban egy szálloda parkolójában.

Néhány évvel ezelőtt ennél sokkolóbb eset is történt, ugyanis hat holttestet találtak egy hídon lógva Los Cabosban. Ebből két holttestet két hídon találtak a los cabosi nemzetközi repülőtér közelében, kettőt pedig a Cabo San Lucas és San José del Cabo közötti autópálya másik hídján – közölte a helyi ügyészség.