Tapasztalt utazók tanácsa: így spórolhat rengeteg pénzt a nyaralásra

Vágólapra másolva!
Ha nyáron nyaralni szeretne, nem lenne rossz, ha már most elkezdene spórolni, akár egy spanyolországi, görögországi, törökországi vagy portugáliai utazásra szánja el magát, akár arra az egyszeri, életre szóló kiruccanásra gondol, amelyről mindig is álmodott.
Vágólapra másolva!

Lehet, hogy a nyaralási főszezon még hónapokig tart, de az utazási költségeken kívül más kiadásokat is figyelembe kell venni, például a szállást. A tervezés és a pénz félretétele segít enyhíteni a stressz-szintet a zsúfolt nyaralási szezonban, megkönnyíti, hogy a bevásárlások során a költségvetésben maradjon, és segíthet elkerülni a hitelkártya adósságot is. 

Figyeljük naponta a repülőjegyek árát

Ha már jó előre elkezdi megszervezni az utazását, akkor a legjobb ajánlatok megtalálása érdekében érdemes körülnézni - legyen szó repülőjegyekről, szállásról vagy akár éttermi foglalásokról. Azzal is sokat spórolhat, ha csomagajánlatot köt, amely általában tartalmazza a szállást és az utazást is. Nem csak a légitársaságok honlapján érdemes keresgélni:

sok olyan oldal létezik már, ahol összevethetjük a legjobb ajánlatokat társaságonként.

 

Hozzunk létre külön kasszát

Az előre tervezés segíthet enyhíteni a későbbi pénzügyi terheket. A költségek folyamatos emelkedésével az emberek számára minden eddiginél nehezebbé vált a megtakarítás. Ha azonban keveset és gyakran teszünk félre egy adott összeget, az kevésbé fájó, minthogyha egy összegben kéne fizetnünk.

Egy külön erre a célra létrehozott nyaralási alap létrehozása pedig nagyszerű első lépés lehet az utazáshoz való spórolásra. Ez nem csak abban segít, hogy a nyaralási megtakarítást elkülönítsük a mindennapi kiadásaidtól, de elrettent attól is, hogy még a nyaralás előtt csipegessünk belőle.

Beállíthatunk automatikus utalást bankkártyánkon egy külön számlára

A megtakarítással kapcsolatos fegyelem kialakításához meg kell találni egy olyan rendszert, amely működik az egyén számára. Rajan Lakhani, a Plum okos pénz alkalmazás személyes pénzügyi szakértője szerint: 

Sokan úgy találják, hogy az automatizálás használata mindent sokkal könnyebbé tesz. Ha egy olyan alkalmazást használsz, mint a Plum, az még azt is kiszámolja, hogy a megtakarítás mellé mennyit engedhetünk meg magunknak, és az AI segítségével "elrejthetjük" magunk elől a félretett összeget.


Használjuk ki a hűségpontokat

Ha van hitelkártyája vagy hűségkártyája, akkor lehet, hogy minden vásárláskor pontokat gyűjtött. Elég gyakran ezeket a pontokat át lehet váltani, hogy repülőjegyekre és szállásra vonatkozó kedvezményekre lehessen felhasználni, ezért érdemes ellenőrizni, hogy van-e felhasználható kedvezmény.

 

Forrás: Mirror