Pofon vágta a turistát a reptéren a biztonsági őr

Bangkok
Vágólapra másolva!
Hatalmas felháborodást keltett az az interneten terjedő videó, amelyen egy thai biztonsági őr pofon vág egy kínai turistát.
Vágólapra másolva!

Az incidens a bangkoki repülőtéren történt azután, hogy a férfit nem engedték be az országba, mert nem volt visszafelé szóló repülőjegye, és nem tudta megmondani a Thaiföldön tervezett szálláshelyének címét.

A turistát egy szobába vezették, onnan azonban kiment, ahol szóváltásba keveredett a biztonsági őrökkel.

A kínai férfi szerint a vita azért alakult ki, mert az őrök vesztegetési pénzt kértek tőle, de ő ezt megtagadta. A videót a társa rögzítette.

A felvétel igen érzékenyen érintette a thai hatóságokat, hiszen a kínai turisták hatalmas bevételt jelentenek az országnak: az augusztusban Thaiföldre látogató 3,2 millió utazóból 860 ezer érkezett Kínából – írja a Xinhuanet.com. A repülőtér vezetője azonnal felfüggesztette állásából a videón látható biztonsági őrt, később őt magát is felfüggesztették.

Az ügyben még a thai miniszterelnök is megszólalt,

és sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. „Bár a kínai turista magatartása nem mindig volt megfelelő, a tisztviselőknek szolgálatvezéreltnek kell lenniük, és be kell tartaniuk a nemzetközi normákat, mert a repülőterek az első belépőpontok Thaiföldre" – írja közleményében a kormányfő.