Téligumi trendek 2024-ben: Ezeket a márkákat ajánlják a profik

Vágólapra másolva!
A téli közlekedésben elengedhetetlen, hogy autónk kerekei megfelelően tudjanak tapadni a jeges, havas, és latyakos útfelületekhez.
Vágólapra másolva!
Forrás: autogumiakcio.hu

Az pedig, hogy mennyire lesz biztonságos a közlekedés a téli útviszonyokon, leginkább az autónkra felszerelt gumiabroncsokon múlik. Bár évszaktól függetlenül, mindig fontos, hogy autók kerekeire megfelelő méretű, állapotú és minőségű gumiabroncs kerüljön fel, télen a szélsőséges időjárási viszonyok miatt erre még jobban oda kell figyelnünk. De mégis melyek azok a gumiabroncsok, amelyekben biztosan nem fogunk csalódni az idei évben? A válaszadásban az AutógumiAkció fog majd segíteni.

Milyen gumiabroncsok közül lehet érdemes választanunk?

A téli gumik jó, ha már akkor felkerülnek az autón kerekeire, amikor a hőmérséklet már nem tudja meghaladni a plusz 7 Celsius fokot. erre általában már ősszel érdemes sort keríteni. Szeptember-október környékén kikerülnek a boltok polcaira a téli gumiabroncsok, de nem biztos, hogy mindenki könnyen el fogja tudni dönteni azt, hogy számára melyik gumi lesz a legjobb választás.

A prémium kategóriás márkákat, mint például a Pirelli, a Michelin, a Continental, és a Dunlop, nagy valószínűséggel senkinek nem kell bemutatnunk. Ezek az abroncsok magas minőséggel és hosszú élettartammal tudnak biztonságos közlekedést nyújtani az autóvezetők számára. Természetesen ezek a csúcsminőséggel rendelkező, prémium termékek a legdrágábbak a piacon, ezeket a magas árakat azonban nem mindenki engedheti meg magának. Szerencsére számos gyártó a kiváló minőség mellett a megfizethető árra is figyel, így jó néhány középkategóriás abroncs közül van ma már lehetőségünk válogatni. A középkategóriás abroncsok (például Firestone, Kumho, Falken, Nokian stb.) a mai napig rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, remek ár-érték arányuk miatt egyre többen próbálják ki ezeket a gumikat. Ha azonban új téli gumiabroncsunk vásárlása során biztosra akarunk menni, akkor a legjobb, amit tehetünk, hogy átnézzük a legfrissebb abroncsteszt eredményeket.

A tesztek szerint ezek a legjobb, és legmegbízhatóbb téli gumik 2023-ban

Az idei évben a Német Autóklub, az ADAC összesen 32 téli gumiabroncs modellt vizsgált meg eltérő körülmények között. Ezeket az abroncsokat letesztelték száraz, nedves, illetve havas útviszonyok között is. Az eredményekből is látszik, hogy nem véletlenül lettek a prémium kategóriás abroncsok a legnépszerűbbek az elmúlt évek során, hiszen a teszten ezek a márkák érték el a legjobb eredményeket. 205/60 R16-os gumiméretben a Dunlop WinterSport 5 érte el a legjobb eredményt, mely az innovatív, középső lamelláinak köszönhetően még erősebb kapaszkodásra képes, így ezzel a modellel a márka kiváló oldalirányú tapadást tud biztosítani az autóvezetők számára még a csúszós téli utakon is. 225/45 R17-es méretben a tesztelésen a Continental WinterContact TS 870 érte el a legjobb eredményeket, mely esetében a korszerű Triple Sipe Concept, vagyis a hármas lamella koncepció tudja garantálni a megbízható irányíthatóságot, a kiváló tapadást, a rövidebb féktávolságot, és a komfortos téli közlekedést.

A teszteken jó eredményekkel végzet több középkategóriás abroncs is, mint például a Bridgestone Blizzak LM 005, a Firestone Winterhawk 4, és a Vredestein Wintrac Pro is, így, ha megfizethető gumiabroncsokat szeretnénk idén megvásárolni, akkor akár ezek a modellek is tökéletesek lehetnek számunkra.