Különleges vallomást tett Tóth Gabi

TóthGabi,énekesnő,tv2
Tóth Gabi a TV2 színpadán.
Vágólapra másolva!
Az énekesnő elárulta, mit jelent számára a tánc.
Vágólapra másolva!

Az énekesnő a tánc világnapja alkalmából mutatott két képet a közösségi oldalán, az elsőn jelenlegi párjával, Papp Máté Bencével táncol, a másodikon pedig egyedül látható. A Nemzetközi táncnap vagy A Tánc Világnapja április 29-én van, ezen a napon az UNESCO egyik tagszervezetének, a Nemzetközi Táncbizottságnak a felügyelete alatt minden évben a világ mindenféle táncát megünneplik. Az apropót az adja, hogy ezen a napon született Jean-Georges Noverre, minden idők egyik legnagyobb balett-táncosa.

Az életének fontos része a tánc

A bejegyzésében különös vallomást tett, miszerint már 25 éve fontos az életében a tánc  - ezt csak kevesen tudhatták eddig róla.

Mit jelent nekem a tánc? Gyerekkorom óta a közösséget, fegyelmet, kitartást, boldogságot, szabadságot , önismeretet, biztonságot, önkifejezést. Hálás vagyok , hogy 25 éve az életem része lehet! 

Nem tudnék csak énekelni, mert mindig egy űr lenne bennem a tánc hiányától. Ma pedig a tánc világnapja van! Éljen a tánc! Minden nap! Minden életkorban és élethelyzetben" - üzente.

A napokban is ünnepelt

Tóth Gabi a napokban egy másik világnapról emlékezett meg az Instagramon. Mint írtuk, április 24. a Magyar Népviselet Napja, amit 2015-ben ünnepeltek Magyarországon először. 

A Magyar Népviselet Napja egy 2015 óta létező magánkezdeményezés,  az eredeti neve az „Egy nap népviseletben” volt. Az elmúlt években jócskán kinőtte magát a kezdeményezés, és a hagyományőrzők minden évben arra biztatnak mindenkit, hogy aki teheti, menjen dolgozni népviseletben. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar kultúrához kapcsolódó közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén Tóth Gabi is. Az énekesnőnek nagyon jól áll a magyar népviselet, igaz, elsőre nem is annyira könnyű felismerni a fejére kötött kendő miatt.

Magyar népviselet napja. Egy kedves emlék Petrás Máriával, aki csodálatos moldvai csángó viseletbe öltöztetett, és énekelhettem vele ezt a számomra kedves dalt

 - írta oldalán akkor az énekesnő.