A súlyos rákbeteg színésznő dühösen üzent a Katalin hercegnét ért támadások miatt

Katalin walesi hercegné, Kate Middleton, Vilmos herceg, Vilmos walesi herceg és felesége, KateMiddleton,
Férjével, Vilmos herceggel látták.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A napokban jelentette be egy videónyilatkozatban Kate Middleton, hogy daganatos beteg, emiatt komoly kezeléseket kap. Katalin walesi hercegnő, Vilmos herceg felesége a januári műtétje óta kerüli a nyilvánosságot, de a nagy vihart kavart fotója után úgy döntött, hogy tisztázza a helyzetet. Sokan kelnek most Katalin hercegné védelmére, aki rengeteg támadást kapott az elmúlt időszakban.
Vágólapra másolva!

Év eleje óta folyamatosan találgatják, vajon mi az igazság Katalin hercegné állapotáról, akit hasi műtétje óta nem láttak nyilvánosan mutatkozni. Akkor azt állították, hogy nem daganattal küzd, de a felépülési ideje hosszadalmas. Szinte egy időben derült ki, hogy a brit uralkodót, III. Károlyt is műteni kell, majd februárban kiderült, hogy rákos megbetegedéssel küzd.

Katalin hercegnéről viszont azóta sem lehetett tudni pontosan, hogy mi történt vele, majd kiszivárgott egy lesifotós által készült videó, melyen csontsoványra fogyva tűnt fel a hercegné. Épp ezért egyre többen gondolták azt, hogy csak figyelemelterelés a felvétel, valójában nem ő látható Vilmos herceg oldalán, hiszen rá sem lehetett ismerni. Valószínűleg a szóban forgó videó körüli felhajtás, valamint a manipulált fotója miatti botrány váltotta ki Katalinból azt, hogy kamera elé állt és elismerte, hogy súlyos beteg. 

Állítása szerint a betegség kezdeti stádiumában van, de orvosi csapata javaslatára megelőző kemoterápiás kezeléseket kap. A hercegné azt is hozzátette, hogy januárban még nem tudták, hogy daganatos. 

A műtét utáni vizsgálatok azonban rákot mutattak ki. Orvosi csapatom ezért azt tanácsolta, hogy vegyek részt egy megelőző kemoterápiás kúrán, és most a kezelés korai szakaszában vagyok

- mondta az azóta nagy port kavart videóban, ami után egyre többen szólalnak fel a Katalint ért támadások, vádaskodások és kritikák miatt.

Azok közül, akik gúnyolódtak a walesi hercegné utólag manipulált fotója miatt Blake Lively, Ryan Reynolds felesége kért nyilvánosan is elnézést, és jó egészséget kívánt Katalinnak. De egyre több sztár fogalmaz meg dühös üzenetet az emberek felé, mert felháborítónak tartanak egyes reakciókat. Jamie Lee Curtis és Rita Wilson után most Shannen Doherty, a Bűbájos boszorkák súlyos rákbeteg sztárja is felszólalt Katalin hercegné védelmében.

Közszereplőnek lenni nem azt jelenti, hogy a nyilvánosság birtokolja azt a személyt.

Mindannyiunknak joga van betegnek lenni és elvonultan élni. A támadások, az összeesküvés-elméletek, a birtoklási vágy, a beteges kíváncsiság késztetik arra az embert, hogy magyarázkodjon mindenkinek, mielőtt saját maga is megbékélne vele és elmagyarázná a saját gyerekeinek..." - írta felháborodottan az Instagram-oldalán Shannen Doherty, aki már tíz éve küzd a rákkal, így jól tudja, min mehet keresztül Katalin hercegné.

Nem hagyhatnánk abba a szaros összeesküvés-elméletek gyártását? 

Ez egy ember, akinek kisgyermekei vannak, és nyilvánvalóan valamilyen egészségügyi problémája van. Ez magánügy" - írta dühösen Jamie Lee Curtis pár napja az Instagram-oldalán, szintén Katalin védelmére kelve.

Kate Middleton, a walesi hercegnő bátran bejelentette, hogy rákos. Joga van ahhoz, hogy az állapotát titokban tartsa. Mindannyiunknak joga van hozzá. Vagy legalábbis kellene, hogy legyen.

Sokat kell gondolkodni azon, hogy valaki nyilvánosságra hozza-e a diagnózist vagy sem. Remélem, nem érezte magát semmilyen módon nyomás alatt, hogy a világ tudomására hozza, de biztos vagyok benne, hogy a bejelentése mindenütt segíteni fog azoknak a nőknek, akik esetleg maguk is rákos kezelésen mennek keresztül..." - fogalmazott Tom Hanks felesége, Rita Wilson, aki maga is elképedve figyeli, hogyan reagál a nyilvánosság Katalin hercegné bejelentésére.