Megszűnhet Vágó István kvíze

Vágólapra másolva!
Vasárnap délután még lesz Legyen ön is milliomos!, utána jön a nyári szünet - és ősszel nem tér vissza a műsor. Vágó Istvánt nem tudtuk elérni, külföldön tartózkodik.
Vágólapra másolva!

A licencműsor Legyen ön is milliomos! a kereskedelmi tévécsatornák indulása óta kétségkívül a legsikeresebb tévés vetélkedő, kvíz - népszerűsége a régi Kapcsoltam-éhoz mérhető. Két nagyobb szünettel évek óta műsoron van: a Való Világ első és második szériája miatt állt egy évet (2002 ősze, 2003 tavasza), majd a VV3 került a helyére újabb öt hónapra, 2004 tavaszán. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint téves az a spekuláció, mely szerint Vágó az ősszel induló VV4 miatt pihen. "Biztos, hogy szüneteltetjük a műsort. Igaz, hogy eddig mindig a Való Világ miatt vonult pihenőre a Legyen ön is milliomos!, de ez nem ennyire szorosan összefüggő dolog. Meggyőződésem, hogy a kvízt akkor is pihentetni kellett volna, és a nyári szünetnél hosszabb időre, ha nincs a valóságshow" - árulta el.

A 18-49-es célcsoportnál múlt héten viszonylag haloványan teljesített a Legyen ön is milliomos!, Vágó kvízének legnézettebb darabja (a keddi) 27,5 százalékos közönségarányt produkált, ennél lényegesen jobb mutatói voltak korábban. Ennek ellenére a műsorvezetőt nem szeretné elengedni a csatorna, tárgyalnak vele a folytatásról: neki is vannak elképzelései. Ősszel tehát biztosan nem lesz Legyen ön is milliomos!, de Vágó új műsorban feltűnhet. A háromszor féléves pihenő alatt is a csatorna egyik arca maradt, noha jóval kevesebb alkalommal tűnt fel a képernyőn - néha egy-egy Ország tesztjé-ben, a Találkozások-ban, a Fókusz-ban szerepelt, ami aligha volt kielégítő mind a műsorvezetőnek, mind a csatornának.

Legutóbb Stohl András járt az [origo]-nál, olvasóinkkal chatelt. Egyikük a VV4 felől érdeklődött, erre a valóságshow korábbi műsorvezetője kitérő választ adott: "Semmi biztosat nem tudok, de ha lesz is, teljesen más struktúrában készül majd. Nyugi. Úgy tudom, a Szombat esti láz folytatódik. Lehet, hogy lesz más is, de értsétek meg, nem árulhatok el többet" - válaszolta sejtelmesen.