Frissítésektől gyorsul az MSI Claw kézikonzol

msi claw intel core arc kéziokonzol játékkonzol gamer gaming videojáték
Új generációs Intel Core és Intel Arc hardverek dolgoznak az MSI Claw kézikonzolban
Fotó: MSI
Vágólapra másolva!
Van olyan játék, ami 150 százalékkal is jobban fut a kézikonzolon.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben piacra került az MSI Claw, ráadásul a Windows 11 rendszerű kézikonzolnak elméletileg nagy szenzációnak kellene lennie, hiszen az efféle termékekben megszokott AMD hardverek helyett Intel Core processzort és Intel Arc videóvezérlőt használ. Ehhez képest sem az MSI, sem pedig az Intel nem reklámozta a terméket, aminek az okát a borzasztó teljesítménye jelentette.

A gond kétrétűnek bizonyult: egyrészt az 50 dolláros árkülönbség ellenére szinte semmi teljesítménybeli különbség sem volt az Core Ultra 5 135H és a Core Ultra 7 155H processzoros modellek között, másrészt pedig a magasabb vételi ár ellenére érdemben rosszabbul teljesített a rivális termékeknél.

msi claw
A legtöbb tesztelt játék tíz százalék feletti plusz teljesítményt kapott az új BIOS és driverek kombinációjától
Fotó: MSI

Az MSI és az Intel próbálják menteni a terméket, az előbbi tájékoztatása szerint végre komoly előrelépés történt, a legújabb BIOS (106) és driverek (.5445) telepítése után nagyban javul a teljesítmény. A 7 Days to Die című játék extrém esetet produkálva 150%-kal magasabb FPS-sel fut, de a Cyberpunk 2077 esetében 58% az előrelépés, míg az örökzöld GTA V kereken 40%-kal gyorsult.

A játékok többségében 5-15% jellegű pluszra kell gondolni, ami nem tesz ég és föld szintű különbséget, de mindenképp üdvözlendő előrelépés.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!