Így teljesítenek a piacon elérhető vírusirtók

laptop notebook számítógép computer internetezés böngészés home office kávézó irodai munka
Fotó: Toa Heftiba / Unsplash
Vágólapra másolva!
A felük maximális pontszámot kapott az AV-Test legutóbbi próbakörén.
Vágólapra másolva!

Friss jelentéssel állt elő a vírusirtók tesztelésére szakosodott német AV-Test, a szervezet Windows 10 rendszeren tavaly decemberben eresztette legutóbb egymásnak a piacon elérhető ismert és kevésbé ismert antivírusok színét-javát.

A legutóbbi menet meglehetősen rózsás képet fest a jelenleg elérhető termékekről, a tizenhat kipróbált antivírus fele tökéletes pontszámot hozott, azaz a védelmi képességük, a teljesítményük, továbbá a kezelhetőségük is maximális értékelést kapott a szakemberektől. Kiváló hír a számítógépezők számára, hogy az elit klubban a Windows 10 gyári Defender védelmi szoftvere is megtalálható, azaz nem kell attól tartva fizetős termékre váltani, hogy potenciálisan elégtelen lehet a védelmi színvonala.

av-test antivírus vírusirtó
A legutóbbi tesztkörön a Bkav vírusirtója bizonyult az egyetlen kifejezetten rosszul teljesített terméknek
Fotó: AV-Test

A maradék nyolc vírusirtó fele szintén korrektül teljesített, a Norton, a PC Matic, a Total AV, továbbá a Trend Micro termékek is maximális pontszámot kaptak a védelem terén, de a sebességükkel vagy a használhatóságukkal már kisebb problémák akadtak.

Az egyetlen kifejezetten kerülendő vírusirtónak a Bkav Internet Security AI 8.2 bizonyult, ez három a hatból eredményeket ért el a védelem és a használhatóság terén is, ami ritka gyenge produkció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!