Egy évtizede nem fogyott ilyen kevés mobil

mobilozás chatelés üzenetküldés texting messaging okostelefon smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A második negyedévhez képest volt némi növekedés az iPhone 15 jóvoltából.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok piacával foglalkozó elemzők továbbra is derűsek a jövőbeli kilátásokkal kapcsolatban, a következő negyedévekben újból felívelő pályára állhatnak az értékesítések. Addig is kénytelenek rossz hírekkel szolgálni, a Counterpoint Research szerint az idei harmadik negyedévben tíz éves mélypontra esett az értékesített készülékek száma, bár konkrét mennyiségeket még nem közölt, csak százalékokat.

Továbbra is tömegek halogatják az új mobil vásárlását Forrás: Freestocks / Unsplash

A Counterpoint adatai szerint a tavalyi azonos időszakhoz képest idén július és szeptember között 8 százalékkal csökkentek az eladások, de az idei második negyedévhez képest 2%-kal több készülék fogyott, ami elsősorban az Apple iPhone 15 piacra kerülésének számlájára írható.

A tavalyi és idei harmadik negyedévekben a gyártók piacra részesedése terén csak elhanyagolható változások történtek, mindegyik fél megőrizte a pozícióját. Az értékesített mobilok 20 százaléka Samsung, 16 százaléka Apple, 12 százaléka pedig Xiaomi volt, éves összehasonlításban a TOP3 gyártó mindegyike 1%-ot veszített a piaci részesedéséből.

A gyártók piaci részesedése a legutóbbi harmadik negyedévekben, továbbá a gyártók eladásainak változása az egy évvel korábbihoz képest az idei harmadik negyedévben Forrás: Counterpoint Research

Az egy kalap alá vett Oppo+OnePlus duó megőrizte a 10% részét, a Vivo pedig szintén egy százalékot veszítve 8%-ra jött be az idei harmadik negyedévben. Az összes többi márka piaci részesedése együttesen 34%-nak bizonyult, ami 3% növekedést jelent az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest, noha drámai 26 százalékkal csökkentek az eladásaik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!