Brutális lesz a családi Xbox Game Pass Ultimate

xbox gamepad kontroller videojáték gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Négy fővel osztható meg a szolgáltatás, nem kell azonos háztartásban élni velük.
Vágólapra másolva!

Megkezdte elsőként Írországban és Kolumbiában a családi Xbox Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés tesztelését a Microsoft, így ha minden jól megy, akkor pár hónapon belül világszerte elérhetővé válhat az újdonság.

Öt fiókon lehet játszani két előfizetés áráért Forrás: Olya Adamovich / Pixabay

A kedvező árú játékbérlő és felhős játékfuttató előfizetése jelenleg csak egyéni felhasználói fiókokra köthető, a tesztelni kezdett családi csomaggal a havidíjat kifizető személy négy másik felhasználói fiókkal oszthatja meg a szolgáltatást. Nagy meglepetés, hogy az efféle családi előfizetések esetében tipikustól eltérően a felhasználóknak nem kell azonos háztartásban élniük, elég ugyanabban az országban tartózkodniuk; családtagok mellett ismerősökkel is nyugodtan megosztható az előfizetés.

Az Ultimate csomag lévén a felhasználók Xbox konzolokon és PC-ken is játszhatnak a játékbérlőben található játékokkal, a termékek egy része pedig felhős futtatással is elérhető. Az ötfős előfizetés havidíja Írországban 21,99 euró, durván 8700 forint, kontextusként alapesetben itthon 4190 forintba kerül havonta a szolgáltatás.

A családi csomag kettő előfizetés árából öt felhasználói fiókon teszi elérhetővé a szolgáltatást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!