Nagyot javul a Microsoft xCloud képminősége

microsoft xbox game pass ultimate xcloud calrity boost videójáték
Balra a normál minőségű kép, jobbra a Clarity Boosttal javított
Vágólapra másolva!
Csak az Edge böngészőben lesz aktiválható a Clarity Boost.
Vágólapra másolva!

Számottevő mértékben javítani kívánja a felhős játékfuttató szolgáltatásának képminőségét a Microsoft, az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői az Edge minimum 96.0.1033-as fejlesztői kiadását (Canary) telepítve már tesztelhetik a Clarity Boost funkciót. Ehhez a futtatni kívánt játék elindítását követően csak be kell lépniük a három pontos lenyíló menübe, ott találják az aktiválási lehetőséget.

Balra a normál minőségű kép, jobbra a Clarity Boosttal javított Forrás: Microsoft

A Microsoft magyarázata szerint a Clarity Boost bekapcsolása esetén számottevően élesebbé válik a kép, jobban látszanak a kisebb részletek. A működését részleteiben nem magyarázta el a vállalat, azonban a funkció elméletileg teljesen kliensoldalon működik: nem a szerverről érkezett videó válik jobb minőségűvé, hanem a böngésző valamiféle utólagos filterezést hajt végre a képkockákon. Emiatt laptopok esetén csökkenhet miatta játék esetén a korábban megszokott akkus üzemidő.

A Microsoft jelenleg tájékoztatása alapján úgy tűnik, hogy a Clarity Boost exkluzívan az Edge böngésző extrája marad, azonban nem tudni, hogy ennek technikai vagy üzleti oka van-e.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!