Jól lepipálhatta a PlayStation 5 az Xbox Seriest

sony playstation 5 ps5 dualsense gamepad kontroller
Az új Cosmic Red és Midnight Black gamepadek
Vágólapra másolva!
Ráadásul a Microsoft új konzoljai közül az olcsóbbikból fogyhatott több.
Vágólapra másolva!

Részben a termékek üzleti modelljének előfizetésekkel való bonyolódása, részben pedig a Microsoft titkolózása miatt régóta nehéz átlátni a konzolháború éppen aktuális állását, ám az Ampere Analysis piackutató cég állítása szerint a PlayStation vs. Xbox harc jelenlegi fejezetében a Sony állhat jobban.

A kép csak illusztráció Forrás: Sony

A vállalat állítása szerint idén szeptemberig a Sony 12,8 millió darab PlayStation 5-öt, míg a Microsoft olyan 6,7 millió Xbox Seriest adhatott el. Az összes gép iránt folyamatos a túlkereslet, így a számok alapján a Microsoftnál lehetnek súlyosabb gondok az előállított mennyiség terén. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a Microsoft mostanra világszerte átállította Xbox Series X hardverűre az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhető felhős játékfuttató szolgáltatását, ez a projekt minden bizonnyal gigászi mennyiségű hardvert szívott el a konzolra váró gamerek elől.

További érdekesség, hogy az olcsóbbik Xbox Series S-ből több fogyhatott, mivel azt nagyobb darabszámban sikerült elérhetővé tenni, a piac pedig szivacsként szívta fel a készletet.

Az Ampere szerint az idei harmadik negyedévben a világszerte összesen 9,1 millió jelenlegi generációs játékkonzol talált gazdára: a Nintendó 3,91 millió Switchet, a Sony 3,42 millió PlayStation 5-öt, a Microsoft pedig 1,77 millió Xbox Seriest értékesített.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!