Már Xboxokon is használható a GeForce Now

windows 10 xbox stream kanapé nappali gamer
Bizonyos játékok a muliplayer, azaz többjátékos üzemmódot is támogatják
Vágólapra másolva!
Egérrel és billentyűzettel is lehetővé teszi játékot a konzolokon.
Vágólapra másolva!

A második generációs Edge böngésző Xbox One és Xbox Series gépekre való megérkezésének köszönhetően újabb érdekes lehetőség vált elérhetővé a konzolokkal rendelkezők számára, a webes felületén keresztül elérhetik a GeForce Now játékstreamelőt. Ezzel továbbra is csak olyan támogatott PC-s címekkel játszhatnak, amelyeket már megvettek például a Steamhez vagy az Epic Games Store-hoz hasonló digitális boltokban, plusz havidíj is társul az NVIDIA felhős szolgáltatásához.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Michael Kovac

A mostani fejlemény legnagyobb érdekessége, hogy az új Edge támogatja az egér és a billentyűzet használatát, így ezekkel is irányíthatóak a GeForce Now-ban elérhető játékok a konzolokon, nem kötelező a gamepad használata. Viszont érdekes, hogy a szolgáltatás felületét az Xbox böngészőjéből betöltve bizonyos országokban biztosan nem érhető el a Death Stranding, ami eredetileg PlayStation-exkluzív volt, de később PC-re is elérhetővé vált.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a Sony és a Kojima Productions közti szerződés miatt hiányzik-e a játék ilyen körülmények esetén a GeForce Now kínálatából.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!