Újjászületik az EA ikonikus horrorjátéka

ea dead space videojáték
Dead Space (remake)
Vágólapra másolva!
A legújabb Frostbite-motor hajtja a Dead Space felújított változatát.
Vágólapra másolva!

Rengeteg pletykát követően az Electronic Arts bejelentette a 2008-ban óriási sikernek bizonyult Dead Space sci-fi horrorjátékának felújított változatát. A projektért az EA Motive felel, a közlemény szerint a munkatársai gyakorlatilag nulláról újraépítik a legújabb Frostbite játékmotor használatával, így PC mellett csak PlayStation 5 és Xbox Series gépekre érkezik meg, az előző generációs konzolokra már nem lesz elérhető. Technikailag remake-ről van szó, nem pedig remasterről.

A bejelentéshez egy teaser trailer is járt, amelyen meglehetősen kevés látszik a játékból, bár a horrorcímek esetében persze tendencia a rosszul bevilágított terek használata, még a beszédesebbnek szánt kedvcsináló videóik sem feltétlenül informatívabbak. Az általános ráncfelvarráson és a töltőképernyők teljes elhagyásán túl rengeteg apró-cseprő változtatásra és fejlesztésre számíthatnak a játék meglévő és jövőbeli rajongói, ám ezek kapcsán még nem derült fény a részletekre.

Az EA egyelőre nem volt hajlandó elárulni a felújított Dead Space várható megjelenési idejét, cserébe viszont a fejlesztők leszögezték, hogy nem tartalmaz majd mikrotranzakciókat. Erre részben azért került sor, mert a gyengécske Dead Space 3 még ilyenekkel is bosszantotta a játékosokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!