Izzanak az Xbox Series vasak az xCloud felhőjében

microsoft xloud server blade
Így néz ki a jelenlegi, négy Xbox One S konzolt tartalmazó szervercsomag
Vágólapra másolva!
Egyes játékokat már biztosan nem Xbox One szerverek hajtanak.
Vágólapra másolva!

Úgy két hete a Microsoft eldicsekedett a hírrel, hogy előrehaladott állapotban van az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhető xCloud játékstreamelő infrastruktúrájának hardveres felújítása. A felhőben futtatott játékokat eddig Xbox One S hardvereket tartalmazó szerverek hajtották, ezek mellé jönnek most be nagy számban a már Xbox Series X hardverre épülő újabbak.

Így néz ki a jelenlegi, négy Xbox One S konzolt tartalmazó szervercsomag az xCloud felhőjében Forrás: Microsoft

A Microsoft hírünk írásáig nem tett bejelentést az ügyben, ám az elmúlt napokban több felhasználónak is feltűnt, hogy a felhőben futtatott játékok egy részét már biztosan új hardver hajtja. A sokkal gyorsabb betöltődés és jobb reakcióidő mellett egyes címek csak Xbox Series X gépeken elérhető funkciókat is mutatni kezdtek a menüikben.

A lépés azért is különösen fontos, mert az androidos eszközök után heteken belül az Apple mobileszközein és számítógépeken is széles körben elérhetővé válik majd a felhős játékfuttatási lehetőség az Xbox Game Pass Ultimate-tel rendelkezők számára, emiatt várhatóan óriásit fog ugrani az xCloud infrastruktúrájára nehezedő nyomás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!