Tavasszal jön PC-re és iOS-re a Microsoft xCloud

microsoft project xcloud
Microsoft Project xCloud
Vágólapra másolva!
Pont az xboxosok kapják meg utoljára a szolgáltatást, de nem érdemes csüggedniük.
Vágólapra másolva!

Régóta várt bejelentést tett a Microsoft, a jelenleg csak androidos mobileszközökön igénybe vehető xCloud játékstreamelő szolgáltatása 2021 tavaszán PC és iOS platformokon is elérhetővé válik. Számítógépeken az Xbox-alkalmazásból és modern böngészőkből, míg iPhone és iPad eszközökön az Apple kötekedése miatt csak böngészőből használhatják majd a játékosok.

Microsoft xCloud Forrás: Microsoft

A hazánkban is elérhető xCloud a havidíjas Xbox Game Pass Ultimate játékbérlő legújabb funkciója, amellyel a Microsoft felhőjében futtathatóak egyes Xboxra készült játékok. A gamerek csak a képüket és hangjukat kapják meg, lényegében élő videoközvetítést látnak róluk. A benne lévő játékok java kizárólag gamepaddel játszható, csak bizonyos címek támogatják az érintőkijelzős irányítás.

A mostani bejelentés érdekessége, hogy pont az Xbox One és az Xbox Series játékkonzolokkal rendelkezők számára válik majd utoljára elérhetővé az xCloud. Viszont ez nem jelenti azt, hogy bármiből is kimaradnának a tulajdonosaik, hiszen az Xbox Game Pass előfizetés birtokában képesek a klasszikus módon letölteni és futtatni az xClouddal kompatibilis játékokat.

A letöltésért cserébe ők kapják a legjobb kép- és hangminőséget, plusz a beviteli késleltetés miatt sem kell aggódniuk.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!