Ezért a zseniális ételmentő trükkért őrülnek meg a háziasszonyok

Vágólapra másolva!
A TikTokon osztotta meg zseniális ételmentő trükkjét egy asszony a citromfacsarás vonatkozásában, amely meggátolja, hogy akár egyetlen csepp lé is pocsékba mehessen. A módszer olyan egyszerű, hogy az emberek ezt látván el sem hiszik, hogy nem jutott eszükbe eddig.
Vágólapra másolva!

A citrom levének hozzáadása bizonyos ételekhez nagyszerű módja annak, hogy feldobjuk, pikánsabbá tegyünk azok ízvilágát, főleg ha süteményről van szó. A legjobb, ha ez a lé friss citromból származik. Viszont a legtöbb ilyen ételhez csak kis mennyiség kell, ezért egy TikTok-felhasználó most a többi konyhatündérnek is segítve kitalált egy ételmentő megoldást arra, amellyel elkerülhető a rettegett élelmiszerpazarlás.

Az asszony a @unkoshercowgirl felhasználónév alatt posztolta a trükköt bemutató videóját. Ebben látható, ahogy egy konyhai eszközzel lyukat vág a citrom közepébe, majd annak levét a feldarabolt avokádó tetejére szórja. Így a citrom leve, amire nincs szükség, benne marad a gyümölcsben, és később is felhasználható lesz. A klipet a Facebookon is megosztották, ahol döbbenetes 5,3 millió megtekintést és 165 ezer lájkot kapott.

Egy hozzászóló ehhez még hozzátette, hogy érdemes a citromot becsomagolni, vagy egy edénybe tenni, majd így visszatenni a hűtőbe, hogy az sokáig friss maradjon, és így azt is meg lehet akadályozni, hogy a maradék lé elpárologjon. 

A citrom nemcsak az ételeken finom, de hatékony segédeszköz lehet a takarításban is: a csúnya kemény vízfoltoktól is megszabadulhatunk vele. Ehhez félbe kell vágni a citromot, és ezt kell a megtisztítandó felületre dörzsölni. A citromsav kölcsönhatásba lép a kemény vízfoltokban jelen lévő ásványi anyagokkal, amitől a kosz szinte azonnal eltűnik. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

A citromhoz kapcsolódóan egy másik furcsa trend is terjed a TikTokon: az új trend lényege, hogy egy egész citromot maggal és héjjal együtt együnk meg. Az Origo megírta azt a trükköt is, hogy érdemes citromsavval felturbózni a citromos sütiket. A citromsavnak nincs káros mellékhatása, és a WHO is ajánlja a fogyasztását.  Bármilyen étel vagy ital enyhe savanyítására alkalmas, jól helyettesíti az ecetet vagy citromlevet, vagy fokozza azok hatását.

Egy friss kutatás megállapította, hogy az éttermek hamarosan hangyákkal fogják majd fűszerezni a különféle ételeket - ami egyelőre azért még elég bizarrnak tűnik. Egy kutatócsoport szerint a hangyák kiváló szereplői lennének az éttermi gasztronómiának, és nagyon jól használhatóak lennének fűszerként is.