Így készül a tökéletes forró csokoládé

forró csoki csokoládé kakaó Depresszió űző finomságok - melegítsd fel magad a borús őszi napokon
Vágólapra másolva!
A tél beköszöntével, a hűvösebb időszakban sokan választjuk délutánonként/esténként a forró csokit, hiszen felmelegíti testünket és lelkünket is, ráadásul desszertnek sem utolsó. A népszerű ital számos receptje ismert, mi azonban most bemutatjuk azt, amelynek állaga pont olyan sűrű, csokis és krémes, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva.
Vágólapra másolva!

Aki átfagyott a hidegben és valami meleg italra vágyik, vagy csak bekuckózna és inna valami krémesen finomat, az idén ne elégedjen meg egy gyors teával, vagy a kakóval, inkább szerezzen be néhány plusz hozzávalót, és főzzön egy finom forró csokoládét!

A tél beköszöntével a hűvösebb időszakban sokan választjuk délutánonként/esténként a forró csokit. Forrás: Emirates

Mutatjuk a téli finomság tökéletes receptjét:

Forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 2 tk kukoricakeményítő
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 csip só
  • 1 db fahéjrúd

Elkészítés:

  1. A tej felét egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, félretesszük.
  2. A csokoládét késsel apróra vágjuk.
  3. Egy nyeles forralóba vagy lábasba öntjük a tej másik felét, alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Fűszerezzük egy fahéjrúddal, majd hozzáöntjük a kakaóporos-keményítős keveréket. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.
  4. Ekkor hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és ha elolvadt, el is készült a forró csoki. A fahéjrudat kivesszük, és a forró csokit csészékbe töltve szervírozzuk, a tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.

Forrás: Mindmegette