Itt az idő felkeresni a Római-part gasztronagyasszonyát

Evezős Sörkert
Evezős Sörkert
Vágólapra másolva!
A Római-part legismertebb hekkezője persze nem csak a hekkjéről ismert, hiszen az elmúlt négy évtizedben az Evezős Sörkert fogalommá vált a budapestiek körében, köszönhetően a Duna közelségének, a panorámás kerthelységnek és a hőségben is menedéket nyújtó öreg fák árnyékának, ráaádul jelenleg ez fővárosunk egyetlen olyan, szeretet-és érzelemközpontú vízparti, társasági kirándulóhelyének közepén fekszik, ahol a folyó a maga termászetességében találkozik az urbanizációval. A napokban ellátogattunk a nagy múltú vendéglőbe, és szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk. 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban nehezen kifogható nagy melegben hatalmas segítséget jelentett a fák hűsítő hatása, valamint a napvitorlák és az árnyékolók: ezt keressük a továbbiakban is minden hétvégén, ilyenkor pedig érdemes a barátságos, vidám, tradicionális, mégis trendi, természetközeli Evezős Sörkert felé venni az irányt.

A neves étterem kínálatában hagyományosan a halas ételek dominálnak de – habár a sokéves tradíciót követve még mindig a legendák övezte hekkből adják el a legtöbbet – közkedvelt fogásaik közé tartozik a süllő, a pisztráng és a halászlé is.

Az elmúlt években némileg változtattak a menün, és megalkottak több olyan ételt is, amelyek a változó trendeknek is megfelelnek, így megtalálhatók a friss saláták mellett a könnyed szárnyas húsok, sőt a halas vonalat igazi különlegességekkel bővítették, hiszen saját receptúra alapján, frissen készítenek olyan tengeri finomságokat is, mint a rák tempurában vagy a calamari fritti. Italválasztékuk is folyamatosan bővül, ebben az évben már kisüzemi csapolt söröket, igazi ínyencségeket is kóstolhatnak vendégeik a hagyományos nagyüzemi főzde szintén kitűnő ízei mellett.

Modern de retró: merész dizájnváltáson esett át a közelmúltban a nagy múltú étterem és sörkert, az Evezős. Forrás: Evezős Sörkert

Házi limonádéik nagy népszerűségnek örvendenek, s borkínálatukat is frissítették, de egyre több könnyedebb nyári alkoholos italt, long drinket is kínálnak.

Az étterem vezetői egybehangzóan kimondták, hogy az Evezős nem kíván a legolcsóbb lenni a parton, ám az, hogy áraik némiképp drágábbak a társaknál, nem minimális minőségbeli különbséget jelent, annál sokkal többet, ugyanis a legmagasabb minőségű, kiváló, egyedi receptúrás termékek mellett néhány különleges fogás is bekerült a kínálatba, és egy egyedi hangulatú vendégtér kialakítására, barátságos, ugyanakkor gyors kiszolgálásra törekszenek nap, mint nap.

A Római parton 40 éve üzemelő, ikonikusnak számító étterem a családok, baráti körök, kerékpárosok törzshelye, találkozóhelye minőségi kínálattal, házias ízekkel, barátságos környezetben fogadja vendégeit, ahol kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat, ahol kikapcsolódnak, ahol a napi problémákat elfelejtve nyugodt, szép zöld környezetben ejtőzhetnek, fogyaszthatnak a széles kínálatból kedvük szerint. Célcsoportjuk tehát mindenki, aki szereti a Római-part varázslatos hangulatát, itt ugyanis papucsban, kutyával, nagycsaláddal, kiscsaláddal egyaránt szívesen látnak bennünket, nincs dress code, ellenben tisztaság, kényelmes bútorzat és első osztályú ételek és italok várják a vendégeket, amelyet elsősorban laza, modern, de retró életérzéssel átitatott, könnyed helynek szánták a megújult Evezős Sörkertet megálmodói.

Itt ne szezonális termékekre, hanem állandó és kimagasló minőségű alapanyagokból álló menüsorra számítsunk, amely a tulajdonosok szerint az egész Római-part legszélesebb választékával várja vendégeit és kizárólag bevált, többször kóstolt ételek alkotják a kinálatot.

A nagy múltú éttermet és sörkertet egy merész dizájnváltással hívták újból életre megálmodói, sörpad helyett hívogató asztalok, kényelmes székek várják a sétában, kirándulásban megfáradt utazókat, és a környékbelieket is.

A természeti mikroklímán túl az Evezős fel tudja mutatni a Római-partra oly jellemző gasztronómiai mikroklímát is, hiszen mi, magyarok bizonyos ételeket csak bizonyos élethelyzetekben fogyasztunk, bizonyos térségekhez kötünk. Ha vízpart, akkor hekk, hamburger, sült kolbász limonádé, és még hosszan sorolhatnánk!

Náluk a ezek mind megjelennek, és nem csupán kiváló minőségű alapanyagból készítik, hanem törekszenek arra is, hogy napjaink kívánalmainak megfeleően, egészségesek legyenek: ne tocsogjanak az olajban és a cukorban, de nagy társaságok esetén törekszenek arra is, hogy valóban mindenki tudjon választani, ami szem, szájnak ingere.

A Római parton 40 éve üzemelő, ikonikusnak számító étterem a családok, baráti körök, kerékpárosok törzshelye. Forrás: Evezős Sörkert

Az Evezős minden évben jelentős összeget forgat vissza a hely fejlesztésére. 2022-ben a teljes konyhát és pultot felszerelték a legmodernebb konyhatechnológiai gépekkel, állagmegóvásként pedig kicserélték a tetőhéjazatot.

Idéntől a korábbiaknál kényelmesebb, színesebb, trendibb bútorokkal töltötték meg a teraszt, új szintre emelték az árnyékolást napvitorla kialakításával és több kisebb-nagyobb designelemmel tették még barátságosabbá a helyet.

Jövőbeni tervük a kavicsos partszakaszon egy „beach" hangulatot idéző „Evezős part", mint egy laza vízparti hely kialakítása nyugágyakkal, napernyőkkel, italpulttal, házi készítésű alkoholmentes frissítőkkel, trendi long drinkekkel, ezekhez illő falatokkal. Szintén tervben van egy gyerekjátszó kialakítása, hogy a legkisebbek is igazán jól érezhessék magukat.