Vágólapra másolva!
Amióta kiderült, hogy Jürgen Klopp a szezon végén távozik a Liverpool vezetőedzői posztjáról, mindenki azt találgatja, ki vezeti majd az angol csapatot. A hét elején a Feyenoord edzőjét, a holland Arne Slotot hozták szóba Szoboszlai együttesével, azonban a 45 éves szakember megszerzése egyelőre nem tűnik egyszerű feladatnak.

Arne Slot az előző szezonban bajnoki címet nyert a Feyenoorddal, 2022 májusában pedig Konferencia-liga-döntőig vezette a rotterdami csapatot, amellyel karakteres, támadófocit játszik. Angol sajtóhírek szerint Michael Edwards sportigazgató vezetésével a Liverpool harcba szállt a holland edzőért, akinek a megszerzése nem tűnik egyszerűnek.

A Liverpool megtette első ajánlatát a Feyenoordnak a Jürgen Klopp helyére kinézett edzőért, azonban a holland csapat elutasította azt. A The Athletic azt írja, hogy az angol klub első körben 9 milliós ajánlatot tett a fiatal edzőért, azonban Dennis te Kloese, a Feyenoord vezérigazgatója visszautasította az első ajánlatot.

Arne Slot stílusa remekül illene a Liverpool támadófocijához
Fotó: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A lap azonban hangsúlyozza, hogy a két klub folyamatos tárgyalásban áll egymással, de próbáltak diszkréten eljárni, hogy az esetleges pletykák ne zavarják meg a rotterdami csapat felkészülését a szezon hajrájára. 

A Liverpool folyamatosan tartja a kapcsolatot Arne Slottal, a holland edző állítólag lelkesedik a lehetőségéért, különösen azért, mert ő lett az első számú esélyes a megüresedő vezetőedzői posztra. 

Arne Slot folyamatosan sikereket ér el a Feyenoord edzőjeként, mióta átvette Dick Advocaat helyét 2021-ben. Slot korábban az AZ Alkmaart vezette, majd az első rotterdami szezonjában bronzérmes lett a bajnokságban, mellette pedig Konferencia-liga-döntőbe vezette a csapatot. 

A második idényében aztán bajnoki címig vezette a Feyenoordot, a most zajló szezonban pedig már megnyerte a Holland Kupát, a bajnokságban pedig a második helyen áll a PSV Eindhoven mögött. 

Slot kelendőnek számít az edzők között, a hírek szerint a Tottenham is kereste előző nyáron, most pedig a Liverpool mellett a Bayern München és a Milan is érdeklődik iránta, de még két évig szerződés köti jelenlegi csapatához, így aki szerződtetni akarja, fizetnie kell majd a hollandoknak, de azt egyelőre nem tudni, mennyit.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.