Vágólapra másolva!
A Brighton elleni legutóbbi bajnoki mérkőzés után Jürgen Klopp, a Liverpool edzője megdicsérte Szoboszlai Dominiket. A német edző káoszteremtőnek, tűzgolyónak jellemezte a magyar válogatott csapatkapitányát, aki reagált mestere szavaira és arról is beszélt, hogyan érintette, amikor megtudta, hogy a szezon végén távozik a legendás edző.

Szoboszlai Dominiknek remek szezonja van a Liverpoolnál. A magyar válogatott csapatkapitánya eddigi 35 mérkőzésén hét gólt lőtt, mellette adott négy gólpasszt, de leginkább a kőkemény melóval veszi ki a részét a Mersey-parti csapat sikereiből. Ezt remekül szemlélteti, hogy a Premier League-ben Szoboszlai az, akinek ez egyik legtöbb nyomásgyakorlása van, ez pedig kulcsfontosságú abban a letámadásban, ami a Liverpool taktikájának a része. 

Jürgen Klopp, Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominiknek remek a kapcsolata Jürgen Kloppal
Fotó: AFP

Ezek után nem meglepő, hogy Klopp tűzgolyónak nevezte Szoboszlait, aki a Liverpool honlapján reagált mestere szavaira. 

„El tudom képzelni, hogy így beszélt a letámadásban nyújtott teljesítményemről a meccs után, de hát ez volt a kérése, ezért ezt csináltam. Boldog vagyok, hogy segíthettem a csapatnak.

 Jó vagyok ebben a presszingben, úgyhogy csinálom, amíg bírom. Valószínűleg ez volt az egyik fő oka annak is, hogy ilyen jól be tudtam illeszkedni a csapatba, hogy szinte az elejétől kezdve játszom. Csak azt csinálom, amit Klopp akar, amit szeret, és ami segít a csapatnak

 – mondta Szoboszlai Dominik, aki arról is beszélt, hogyan érintette, amikor megtudta, hogy Jürgen Klopp távozik a szezon végén. 

„Januárig nem is tudtunk róla, hogy távozik. Majd amikor megtudtuk, azt mondtuk, hogy jól kezdtük a szezont, úgyhogy folytassuk is így, sőt, legyen inkább egy nagyszerű idényünk! 

Amikor azt mondta, hogy a szezon végén távozik, az egy extra motivációt adott nekünk, hiszen ez az utolsó szezonja, szóval csináljunk valami különlegeset. Aztán meccsről meccsre a legjobbunkat adtuk, és próbáltuk megtenni magunkért, és érte is

 – folytatta Szoboszlai, aki végezetül arról beszélt, mekkora különbség van a Bundesliga és a Premier League között. 

776114064
Szoboszlai Dominik a Liverpool egyik lefontosabb játékosa
Fotó: AFP

„Kis különbségek vannak csak, és nem is feltétlenül a játék minőségében, sokkal inkább a mérkőzésekhez szükséges energiát tekintve. 

Minden csapat jó valamiben a Premier League-ben, vagy lehet nagyon jó napja, amikor meglepetést okozhat, úgyhogy mindig készen kell állnunk és egyszer sem mehetünk fel úgy a pályára, hogy ez most egy könnyű meccs lesz, mert olyan nincs. 

Nem számít, hogy melyik csapat ellen játsszunk, mindig száz százalékot kell adnunk” – tette hozzá a magyar válogatott csapatkapitánya. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.