Vágólapra másolva!
Jude Bellingham, a Real Madrid angol válogatott középpályása várhatóan március elejéig nem léphet pályára, miután a Girona elleni bajnoki mérkőzésen kificamodott a bokája.

A tavaly nyáron 103 millió euróért vásárolt középpályás két gólt lőtt a Girona elleni 4-0-ra megnyert rangadón, azonban a bokasérülése miatt már az 57. percben le kellett cseréni. A 20 éves játékost vasárnap vizsgálta meg a Real Madrid orvosi stábja, a diagnózis szerint kificamodott a bal bokája.

Real Madrid CF v Girona FC - LaLiga EA Sports
Jude Bellinghamnek egészen elképesztő szezonja van
Fotó: NurPhoto via AFP/Guillermo Martinez

A The Athletic azt írja, hogy Bellingham várhatóan a március 6-án esedékes RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágójára épülhet fel. 

Az angol válogatott sztárja így kihagyja a Rayo Vallecano, a Sevilla és a Valencia elleni bajnoki meccseket, és a keddi Gulácsi Pétert is Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését is.

Bellingham a szombati meccsen szerzett két góljával 29 mérkőzésen 20 találatnál jár a madridiak színeiben, ezzel pedig ő lett az első Real-középpályás a 21. században, aki egy szezonon belül legalább 20 gólt lőtt. 

Az angol sztárjátékos hiánya tovább növeli a madridiak sérülésgondjait; a német válogatott Antonio Rüdiger izomsérülés miatt kihagyta a csapat legutóbbi két mérkőzését, és további két hétig nem léphet pályára. A Girona elleni meccsen is a védekező középpályás Aurelien Tchouameni és a jobbhátvéd Dani Carvajal futballozott a védelem tengelyében, ugyanis a brazil Eder Militao és az osztrák David Alaba sem játszhat már az idei szezonban – mindketten keresztszalag-szakadást szenvedtek.