Reagált a Newcastle United a szerencsejáték-függő sztárfocista botrányára

AC Milan v Newcastle United FC: Group F - UEFA Champions League 2023/24 NurPhoto UEFA Champions League 2023-24 September 19 2023 19th September 2023 Newcastle United Sandro Tonali Newcastle United FC AC Milan Uefa Champions League group stage group F Gius
Sandro Tonali (#8 Newcastle United FC) during AC Milan against Newcastle United FC, Uefa Champions League group stage group F, at Giuseppe Meazza Stadium on September 19th, 2023. (Photo by Alessio Morgese/NurPhoto) (Photo by Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben szereplő Newcastle United közleményben reagált a fogadási botrányba keveredett olasz válogatott futballista, Sandro Tonali ügyére.

Tonali a nyáron minden idők legdrágább olasz játékosa lett, miután a Newcastle 70 millió euróért szerződtette a Milantól. Tonali és több más olasz futballista ellen azonban nyomozás indult fogadási szabályok megsértése miatt. Az angol csapat középpályásáról már az első kihallgatás során kiderítették, hogy szerencsejáték-függő, majd később az is kiderült, hogy a saját csapata mérkőzéseire is fogadott.

A Newcastle United most közleményt adott ki a 15-szörös olasz válogatott játékos botrányával kapcsolatban.

"A Newcastle United megerősítheti, hogy Sandro Tonali ellen az Olasz Ügyészség és az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) vizsgálatot indított illegális fogadási tevékenység miatt.

A folyamatban lévő nyomozás miatt Sandro és a Newcastle United egyelőre nem tud további információt szolgáltatni" – áll a közleményben.

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint akár még egy hónapig is elhúzodhat, mire ítéletet hirdetnek Tonali ügyében, ám ha bűnösnek találják, akkor akár egy évre is eltilthatják a 23 éves középpályást.