Vágólapra másolva!
A Ferencváros elleni kedd esti BL-selejtező-visszavágóra készülő koszovói bajnokcsapat vezérkara kéthavi fizetéssel tartozik a játékosoknak, de a pletykákkal ellentétben szó sincs arról, hogy a labdarúgói bojkottra készülnének.

Egy koszovói riporter kérdése megválaszolatlan maradt – a magyar sajtó képviselőinek számára. Az újságírót az érdekelte,

milyen a hangulat a klubházban az egyesületet övező pénzügyi nehézségek miatt, a játékosok valóban bojkottálják-e az edzéseket.

A csapatot vezetőérkezőként irányító

Zekerija Ramadani nem tért ki a kérdés elől, készségesen válaszolt, csakhogy az – egyébként rendkívül kedves és udvarias – tolmács mindezt nem fordította le angol nyelvre,

úgyhogy csak a helyi sajtószemle során futott bele az nso.hu a szakember kényes ügyet tisztázó nyilatkozatába.

A Fradi BL-ellenfelénél kéthavi fizetéssel tartoznak a játékosoknak Fotó: Csudai Sándor - Origo

de felesleges erről beszélni, hiszen ebben a gazdasági helyzetben bármely klubnál előfordulhat ilyen helyzet" – idézi az FC Prishtina 43 éves vezetőedzőjét a Gazeta OLLE.

Zekirija Ramadani, az FC Prishtina vezetőedzője őszintén beszélt a gondokról Forrás: MTI/Illyés Tibor

Igen ám, csakhogy az egy héttel ezelőtt tett ígéret, amely szerint a klub elnöki tisztségét betöltő Remzi Ejupi mintegy kétszázötvenezer euró prémiumot ajánlott fel a csapatnak abban az esetben, ha kiejti a Bajnokok Ligája első selejtezőköréből a Ferencvárost, nehezen összeegyeztethető a Prishtina pénzügyi helyzetével, lehetőségeivel.

Ugyanakkor „megnyugtató" lehet, hogy a párharc jelenlegi állását és a két gárda játékereje közötti különbséget figyelembe véve a csaknem kilencvenmillió forintos jutalom jó eséllyel a „kasszában" marad.