Vágólapra másolva!
Armand Duplantis annyira könnyedén dönti meg újra és újra saját világcsúcsait, hogy a friss rekordok tulajdonképpen már semmit sem jelentenek a számára. A 200 és 400 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, Michael Johnson szerint a svéd viselkedése komoly veszélyt jelenthet a rúdugrásra.

A 200 és 400 méteres síkfutás korábbi világcsúcstartója, olimpiai és világbajnoka, Michael Johnson erős kritikát fogalmazott meg a rúdugrás svéd világcsúcstartójával, Armand Duplantisszal szemben, miután a 24 éves atléta így beszélt a napokban felállított újabb, 624 centiméteres világcsúcsáról.

"Teljesen hétköznapi érzés, tényleg semmi különleges nincs benne" - mondta Duplantis, amit nem tudott szó nélkül hagyni Johnson.

"Ez az egész rúdugrás számára problémát jelent. A világcsúcsok figyelmet generálnak, mert rendszerint különlegesek. Csakhogy a srác, aki megdönti őket, egyáltalán nem érzi különlegesnek. A figyelmet a verseny generálja, neki viszont nincs igazi ellenfele. Nincs kivel versenyeznie. Ez persze nem az ő hibája, de attól még baj" - írta az X-en a négyszeres olimpiai bajnok amerikai sztársportoló. 

Itt mondjuk nem úgy néz ki, mint, akinek semmit nem jelent az újabb világcsúcs:

Tény, hogy a svéd kis túlzással akkor dönti meg a saját világcsúcsát, amikor csak akarja, ami a szurkolók számára továbbra is különleges élményt jelent. Viszont az is igaz, hogy a versenyek nagyjából felétől egyedül ugrál, mert nincs igazi ellenfele, aki akár csak megközelíteni tudná az eredményeit.

Kapcsolódó cikkek: