Újabb fantasztikus eredményt ért el Valter Attila

HOEI WIELRENNEN CYCLISME Horizontal CYCLING
Hungarian Attila Valter of Jumbo-Visma pictured in action during the 86th edition of the men's race 'La Fleche Wallonne', a one day cycling race (Waalse Pijl - Walloon Arrow), 194,2 km from Herve to Huy, Wednesday 19 April 2023. BELGA PHOTO DAVID PINTENS (Photo by DAVID PINTENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Életében először indult egynapos ardenneki klasszikusokon a Jumbo-Visma magyar kerékpárosa, Valter Attila és nem akármilyen eredményeket ért el.

Vasárnap az Amstel Gold Race-en futott be a 30. helyen, szerdán pedig már a Fleche Wallonne-on indult. A két verseny annyiban hasonlított egymásra, hogy akkor és ezúttal is Tadej Pogacar nyert.

A dimbes-dombos, 194 kilométer hosszú szakaszon sokáig szökevények voltak elől, de az utolsó emelkedőre már összeállt az esélyesek sora, amiben Valter Attila is tekert. Az utolsó pár száz méteren robbantott Tadej Pogacar, az UAE versenyzője, aki az Amstel után megnyerte ezt a versenyt is.

Valter Attila fantasztikus eredményt ért el Forrás: Belga via AFP/David Pintens

A szlovén klasszis mögött Mattias Skjelmose és Mikel Landa futott be, mögöttük három másodperccel leszakadva jöttek még nyolcan, köztük Valter Attila is, aki hivatalosan az előkelő 11. helyen végzett. A legjobb jumbós Tiesj Benoot lett, aki Valter Attilával együtt jött be, ugyanúgy három másodperces hátránnyal, a belga a 7. lett.

A kétszeres Tour de France-győztes szlovén bringás idei nyolcadik versenyéből hatodszor ünnepelhetett.

A nők 127 kilométeres viadalán a holland Demi Vollering (SD Worx) nyert, akárcsak három napja az Amstel Gold Race-en. Így a férfiaknál és a nőknél is ugyanaz győzött Huyben, mint vasárnap Valkenburgban.

Az ardenneki klasszikusok sorában vasárnap következik az utolsó, a Liege-Bastogne-Liege, amely az idei negyedik a Monumentumok, azaz az öt legnagyobb egynapos viadal közül.

Eredmény (a verseny honlapja alapján), Vallon Nyíl, Herve-Huy, 194 km:
1. Tadej Pogacar (szlovén, UAE) 4:27:53 óra
2. Mattias Skjelmose (dán, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Mikel Landa (spanyol, Bahrain Victorious) a. i.
...11. Valter Attila (Jumbo-Visma) 3 másodperc hátrány