A haragosa megöletésével gyanúsított Gyárfás Tamásról mit gondol a FINA?

Gyárfás Tamás tárgyalása, 2018.04.20.
Gyárfás Tamás kilép a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből, 2018. április 20-án.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben szinte nem is lehet hallani másról, mint Gyárfás Tamásról, aki ellen Fenyő János megöletésének ügyében nyomoznak és őrizetbe is vettek gyilkosságra való felbujtás gyanúja miatt. Szerettük volna megkérdezni a Nemzetközi Úszó Szövetséget (FINA), mi az álláspontjuk az ügyben, ugyanis a szervezet is érintett, hiszen Gyárfás több pozíciót is betöltött, jelenleg a végrehajtó bizottság tagja. Alább a FINA sajtóosztályának küldött levelünket olvashatják, amelyre idáig nem érkezett válasz. A levelet Pedro Adregának, a FINA sajtófőnökének küldtük el múlt hét pénteken.

Tisztelt Pedro Adrega Úr!

Bizonyára ön is értesült arról, hogy a magyar hatóságok előállították Gyárfás Tamást, a FINA végrehajtó bizottságának tagját, és azzal vádolják, hogy egy bérgyilkossal megölette egyik üzleti riválisát. A hatályos magyar törvények értelmében, amennyiben bűnösnek találják, életfogytiglani börtönre ítélhetik. Gyárfás azt már beismerte, hogy korábban kapcsolatban állt egy bűnözővel, akit azóta más bűntett miatt zártak börtönbe. Gyárfás Tamást jelenleg házi őrizetben tartják és nem hagyhatja el Budapestet. A kérdéseink az üggyel kapcsolatban:

Mi a FINA hivatalos álláspontja az ügyben?

Önnek mondott-e bármit is Gyárfás Tamás?

Volt-e Gyárfásnak bármilyen magyarázata arra, miért volt kapcsolatban egy bűnözővel?

A FINA tervez-e bármilyen büntetést kiszabni Gyárfás Tamásra, mint például felfüggesztés, vagy kizárás az elnökségből?

Válaszukat tisztelettel várjuk.

Válasz péntek óta nem érkezett, de kétségtelen: két munkaszüneti nap is volt közben. Ha válaszolnak, természetesen azonnal megírjuk.