Vágólapra másolva!
Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Sofron István, így nem léphet pályára szerdán a Románia elleni mérkőzésen a bolzanói divízió I/A jégkorong-vb-n.

A Dél-Korea elleni, 6-2-es győzelemmel zárult mérkőzés után a világbajnokság fegyelmi bizottsága megvizsgálta a magyar válogatott csatárának térdelését, majd ezt követően hozta meg döntését az eltiltásról. Sofron - aki a 17. percben vezetést jelentő gólt szerzett - ütközött egyik ellenfelével a pálya középén, és videózást követően jutott a végleges kiállítás sorsára. A szabályok értelmében már nincs automatikus eltiltás ilyen büntetésnél, a szankcióról általában másnap hoznak ítéletet az illetékesek - írja az MTI.

SOFRON István
Sofron István nem játszhat a románok elleni mérkőzésen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Sajnos nem játszhatok ma, mert egy meccs eltiltást kaptam" -

mondta csalódottan Sofron a döntést követően.

A magyar válogatott egyik legjobbja számára azért is bírt volna különös jelentőséggel a Románia elleni mérkőzés, mert ő maga csíkszeredai születésű, és szülővárosának csapatában szerepel, az ellenfélnél pedig számos barátja, illetve klubtársa játszik. 

A magyar hokiválogatott két forduló után százszázalékos, míg a 17 erdélyi magyar játékossal felálló románok két 6-1-es vereségen vannak túl. A Románia elleni mérkőzés szerdán 12.30-kor kezdődik Bolzanóban.

Kapcsolódó cikkek