Vágólapra másolva!
A magyar hokiválogatott játékosa, Galló Vilmos a románok elleni vb-meccs után bohócnak nevezte a nemzeti együttes szövetségi kapitányát, Don MacAdamet, majd később bocsánatot kért. A nagy port kavart esetről a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád is elmondta a véleményét.

Megszólalt a magyar hokiválogatott csapatkapitánya

A bolzanói világbajnokságot két győzelemmel kezdő magyar válogatott szerdán egy utolsó percben kapott góllal 2-1-es vereséget szenvedett az addig pont nélkül álló román csapatól. 

A lefújást követően Galló Vilmos a vb-t közvetítő Sport TV-nek adott interjújában bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt,

illetve bírálta őt, amiért szerinte nem megfelelő támadósorban játszatja és az emberelőnyös ötösből is kihagyta. Rajta kívül többen is a csapat háza táján uralkodó rossz hangulatra, a nem megfelelő mentalitásra panaszkodtak, majd Galló csütörtök reggel bocsánatot kért a nyilatkozatáért. 

Azóta a válogatott csapatkapitánya, Erdély Csanád is megszólalt és igyekezett tisztázni a csapat körül kialakult helyzetet.

Vili egy emocionális játékos, nagyon szeretne nyerni, mindig is óriási éhsége volt a győzelemre, már gyerekkorom óta ismerem őt. Nagyon frusztrálja, hogy ha kikapunk, és ez volt érezhető a meccs utáni interjújában.

De a mostani állapot szerint ugyanolyan egységes a magyar válogatott, mint korábban volt, mi játékosok semmi másra nem vágyunk, csak arra, hogy megnyerjük a következő, Olaszország elleni mérkőzést" - nyilatkozta a magyar együttes csapatkapitánya, aki ezzel lezártnak tekinti a románok elleni találkozó után történteket.

"Az elmúlt napokban jópár cikk készült rólunk emiatt. 

Azt szeretném kérni, hogy mindenki próbálja meg tiszteletben tartani a játékosok felkészülését, mi csak az előttünk álló két meccsre, most elsősorban az olaszok elleni mérkőzésre szeretnénk koncentrálni.

Ez egy nagyon kiélezett világbajnokság, minden egyes gólnak, sőt, még a gólaránynak is nagy szerepe van, tehát mi ebben a szellemben készülünk" - tette hozzá Erdély Csanád, aki nagyon sajnálja a románok elleni vereséget, de már csak a válogatott eltervezett céljaira szeretne fókuszálni.

A magyar válogatott játékosai csütörtökre pihenőnapot kaptak Don MacAdam szövetségi kapitánytól. A csapat legközelebb május 3-án lép pályára, a következő fordulóban a házigazda Olaszország lesz az ellenfél, majd az utolsó fordulóban Szlovénia ellen jég lépre a nemzeti együttes.