Vágólapra másolva!
Mutatjuk, milyen szombati eredmények esetén juthat vissza rögtön, és lehet ott jövőre az A csoportos világbajnokságon a magyar jégkorong-válogatott!

A magyar férfi jégkorong-válogatott pénteken este Sofron István, Mihály Ákos és Varga Balázs góljaival hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda Olaszország csapatát a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság utolsó előtti fordulójában, így a második helyről várhatja a zárónapot. Szombaton este Don MacAdam együttese az éllovas szlovénok ellen csap össze, akik a pénteki eredményeknek köszönhetően már bebiztosították a feljutásukat, így ebből a szempontból tét nélkül várják a magyarok elleni mérkőzést. A másik feljutó helyért viszont nagy csata zajlik Magyarország, Olaszország és Románia között.

Jégkorong-vb - Férfi divízió I/A - Olaszország-Magyarország
A magyar csapat játékosai ünneplik győzelmüket a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában játszott Olaszország - Magyarország mérkőzés végén a Sparkasse Arénában
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Akár a meccse előtt, játék nélkül is feljuthat a magyar jégkorong-válogatott az elitbe

A Divízió I/A jégkorong-vb állása az utolsó, szombati forduló előtt:
1. Szlovénia 9 pont, 2. MAGYARORSZÁG 8, 3. Olaszország 6, 4. Románia 6, 5. Japán 4, 6. Koreai Köztársaság 3.
A vb első két helyezettje feljut az elitbe, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B osztályba.

Szombaton 12:30-tól Románia–Japán, 16 órától Olaszország–Koreai Köztársaság, 19:30-tól pedig Szlovénia–Magyarország mérkőzést rendeznek. A magyar válogatott az alábbi forgatókönyvek esetén jut fel az elitbe!

  • Ha a magyar válogatott legyőzi (rendes játékidőben, vagy akár hosszabbítást követően) a szlovénokat, úgy feljut az A csoportba, ráadásul bajnokként.
  • Ha Szlovénia hosszabbítást követően nyer, de Románia nem győzi le rendes játékidőben Japánt, ebben az esetben Szlovénia mögött Magyarország lesz a másik feljutó.
  • Ha Szlovénia rendes játékidőben legyőzi Magyarországot, úgy Don MacAdam együttese akkor jut fel, ha Románia (rendes játékidőben, vagy akár hosszabbítást követően) kikap Japántól ÉS Olaszország nem győzi le rendes játékidőben a Koreai Köztársaság együttesét.

Ez azt jelenti, hogy a magyar hokiválogatott sorsa a saját kezében van, hiszen egy (világbajnokságokon még sosem látott, szlovénok elleni) győzelemmel biztos a feljutás, ám egyben az is előfordulhat, hogy már az A csoportba jutás biztos tudatában lép jégre este – utóbbihoz az olaszok pontvesztése és Japán győzelme kell tehát.

Kapcsolódó cikkek