A magyar válogatott kapus elmondta, minek köszönheti fantasztikus sikereit a csapata

magyar női kézilabda válogatott Szikora Melinda
Kolding, 2020. december 4. Szikora Melinda kapus a női kézilabda Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a dániai Koldingban 2020. december 4-én. MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup
Vágólapra másolva!
A válogatott kapus Szikora Melinda szerint német kézilabdacsapata, az SG BBM Bietigheim a játékosai tapasztalatának köszönheti, hogy már három trófeát nyert a mostani szezonban.

A Bietigheim eddig minden mérkőzését megnyerte az idényben: szeptemberben elhódította a német Szuperkupát, hetekkel ezelőtt biztosította elsőségét a bajnokságban, múlt hétvégén az Európa-liga négyes döntőjében is a legjobbnak bizonyult, a Német Kupában pedig elődöntős.

A 32-szeres válogatott Szikora felidézte, hogy a tavaly nyári tokiói olimpia után, az alapozó időszak közepén csatlakozott új klubcsapatához, és már az első napon érezte, jó és profi játékosokból álló keretbe, hihetetlenül jó hangulatba csöppent.

mondta a szezon eddigi mérkőzéseiről a kapus.

Az Európa-liga dániai négyes döntőjében rendkívül nehéz feladat várt a Bietigheimre, ugyanis két dán ellenfele volt. Szikora megjegyezte, tudták, hogy nehéz dolgunk lesz, és bár a két hazai csapat felkészülését segítette, hogy nem kellett utazniuk, de fontos bajnoki meccsek között kellett lejátszaniuk a tornát, ami végül a német együttes javára billentette a mérleg nyelvét.

Az elődöntőben úgy nyert 34-33-ra a Bietigheim, hogy a Herning-Ikast csak kétszer, 1-0-nál és 2-1-nél vezetett. A kapus felidézte, hogy jól kezdték és kézben tartották a meccset, a második félidőben viszont megtört a lendületük és következett egy holtpont.

"Tapadtak és ránk ijesztettek, én is elfáradtam, nem jöttek a védések" - mesélte Szikora, aki nyolc lövést védett.

A győztes gólt a lengyel Karolina Kudlacz-Gloc szerezte két másodperccel a vége előtt. A magyar kapus elismerte, hogy a rendkívül kiélezett elődöntő után fáradtak voltak, de mindannyian úgy álltak neki a Viborg HK elleni finálénak, hogy már csak hatvan percet kell túlélniük.

Másrészt nagyon jó fizikális állapotban érkeztünk a négyes döntőre" - nyilatkozta. Hangsúlyozta, a rutin is mellettük volt, mivel sokkal tapasztaltabb kézilabdázók alkotják a keretüket, a Viborg inkább a fiatalokra épít.

Szikora Melinda szerint a tapasztalatnak köszönheti sikereit a Bietigheim Forrás: MTI/Ritzau/EPA/Bo Amstrup

A 31-20-ra megnyert vasárnapi döntőben Szikora 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.
"Ezúttal is nagyon jól kezdtünk, irányítottuk a mérkőzést. A második félidőre a Viborg talán feladta, sok technikai hibát követett el, ehhez a fáradtság is hozzájárulhatott" - magyarázta.

A Bietigheim vasárnap este Dániában, majd a hazatérés után hétfőn Németországban is megünnepelte a második számú európai kupasorozat megnyerését.

mondta a magyar kapus.

A bajnokságot szombaton Albek Anna csapata, a Metzingen ellen zárja a Bietigheim, a Német Kupa négyes döntőjét pedig a jövő hétvégén rendezik, ott a Thüringer lesz Szikoráék első ellenfele.

A kapus hangsúlyozta, nagyon boldog, hogy tavaly úgy döntött, a Kiskunhalas, az Alba Fehérvár, a Ferencváros és a Siófok KC után külföldre igazol, és a német klubot választotta.

Bár először csak egy szezonra írt alá, a vezetőség együtt tartja a keret jelentős részét, így ő is meghosszabbította a szerződését újabb egy évvel.

"Jövőre újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetek, örülök, hogy meg tudjuk mutatni magunkat, és szerintem meglepetésekre is képesek leszünk" - vélekedett.