Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária idegenben 29-25-re legyőzte a német Bietigheim csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája 8. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

Az 50. születésnapját pár napja ünneplő Elek Gábor csapatának egyértelműen javulnia kellett a két csapat egy héttel ezelőtti mérkőzéséhez képest. Akkor a Bietigheim magabiztosan 35-24-re tudta legyőzni a széteső Fradit.

Az érdi találkozó után nyolc nappal Németországban mintha felcserélték volna a két csapatot. Az enerváltan kézilabdázó Biegitheim az első 18 percben csupán kétszer tudta bevenni az első félidőt 40 %-os védési hatékonysággal záró Bíró Blanka kapuját. Ezzel szemben a Ferencváros kiválóan kezdtett, Háfra Noémi, Kovacsics Anikó és Klujber Katrin góljaival 6-2-re vezetett kilenc perc után.

A hazaiak 12 perces gólnélküli szériáját a nyári távozása után a Siófokot is megjáró, onnan pár hete a német együttesbe igazoló Danick Snelder szakította meg a 18. percben. A Fradiban is volt egy holland világbajnoka a vasárnapi találkozón, a jobbszélső Angela Malestein üres kapus és hát mögötti gólokkal hívta fel magára a figyelmet.

Az első félidő után 15-6-ra vezetett az FTC, ami azért különleges, mert Klujber egymaga többször talált a kapuba az első 30 percben. A jobbátlövő hétszer volt eredményes. A szünet után a Bietigheim egy 3-0-s szériával kezdett, ekkor Schatzl Nadine találataival meg tudta állítani első felzárkózási kísérletét a Fradi (9-17).

Ezután jött a németek Trine Östergaard és Xenia Smits révén újabb négygólos szériával jöttek közelebb, ezúttal Emily Bölk vette hátára a mieinket, így az utolsó 15 percre stabil, öt gól körüli különbséggel készülhettek a felek. A magabiztos előny tudatában Elek Gábor mindenkinek lehetőséget adhatott a bizonyításra, Tóth Nikolett, Kovács Anett és Kisfaludy Anett is góllal hálálta meg a bizalmat.

Az utolsó tíz percben Markus Gaugisch a hét a hat elleni játékkal is megpróbálkozott, de ekkor már semmi fordulatra utaló jel nem volt. A rutinos Kovacsics és Bíró vezérletével jól őrizte előnyét a magyar csapat.

Az Esbjerg után a Bietigheim otthonában is nyerni tudott a Ferencváros Forrás: EHF CL, Facebook

Az FTC-Rail Cargo Hungária 29-25-re legyőzte a Bietigheimet.

A magyar csapat ezzel hat mérkőzéséből hármat is meg tudott nyerni. Mivel a Fradit a szezon közben a koronavírus-járvány is sújtotta, ezért két találkozója is elmaradt, amiket később fognak pótolni.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló
Bietigheim (német) - FTC-Rail Cargo Hungária 25-29 (6-15)