Vágólapra másolva!
A Fotex-Veszprém férfikézilabda-csapata - két utolsó csoportmérkőzésének eredményétől függetlenül - bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután vasárnap, idegenben két góllal legyőzte a Chambéryt.

Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló:
Chambéry (francia) - Veszprém 26-28 (14-14)
gól:
Busselier 7, Kos, Narcisse 4-4, G. Gille, Wiltberger 3-3, Moualek 2, Moszkalenko, B. Gille, Grossmann 1-1, illetve Perez 9, Saracevic 5, Iváncsik, Zsigmond 3-3, Diaz, Jovic, Dzomba 2-2, Gál, Pásztor 1-1

Jól kezdett a Veszprém, és gyorsan elhúzott 4-1-re. Francia időkérés után azonban kiegyenlített, szoros lett a csata. A Chambéry a 20. percben szerezte meg a vezetést (9-8), miután a vendég gárda több támadása eredménytelennek bizonyult. A szünetig Perez góljaival tartották a lépést a veszprémiek.

A folytatásban a hazaiak kerültek előnybe (18-15), de később a Sterbiket váltó Fazekas remekül védett, így újra nyílttá vált a feszült hangulatú mérkőzés. A 45. percben már ismét a Veszprém vezetett, amely a rutinos játékosai révén nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. A magyar gárda, amely november 18-án 29-13-ra nyert a Chambéry ellen, ezúttal ugyan hullámzó teljesítményt nyújtott, de sikere így is megérdemelt.

A csoport állása:
1. Fotex-Veszprém 8 pont
2. Magdeburg (német) 4
3. Chambéry 3
4. Vardar Szkopje (macedón) 1

A magyar bajnok egy hét múlva a Szkopjét fogadja. Ha győz, csoportelső.

Korábban:

A csoportelsőségért játszik a Fotex