Hatalmas a káosz a brit repülőtereken, leállt a beléptetőrendszer

repülőtér,káosz,Egyesült,Királyság,
Fotó: X / Sam Morter
Vágólapra másolva!
Helyreállt szerda reggelre a brit repülőterek beléptetőrendszere, azok után, hogy kedden este órákra meghibásodott. A legnagyobb repülőtereken, köztük a londoni Heathrown és Gatwicken, valamint Edinburgh, Birmingham, Bristol, Newcastle és Manchester érkező forgalmában okozott hatalmas felfordulást a leállás.
Vágólapra másolva!

Helyreállt szerda reggelre a brit repülőterek beléptetőrendszerének működése a kedd esti, órákig tartó meghibásodás után

 - tájékoztatott az MTI londoni tudósítója. 

A rendszerhálózati probléma a legnagyobb repülőterek, köztük a londoni Heathrow és Gatwick, valamint Edinburgh, Birmingham, Bristol, Newcastle és Manchester érkező forgalmában okozott óriási felfordulást.

A Heathrow-n az esti és éjszakai órákban másfél-két órán keresztül kellett sorban állniuk az útlevélellenőrző pultoknál az utasoknak.

A British Airways Budapestről Heathrow-ra érkező kedd esti járatának utasait is érintette a kiesés. A meghibásodás főként az elektronikus beléptető kapuk működését akadályozta meg; ezeket nem lehetett használni. A legnagyobb brit repülőtereken összesen 277 ilyen kapu működik. 
 

A belügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott, 

nincs arra utaló jel, hogy a fennakadást kibertámadás okozta volna.

Tavaly májusban ugyanilyen meghibásodás okozott hasonló fennakadást a brit repülőterek érkező utasforgalmában. Augusztusban pedig a brit országos légiirányítási rendszer információtechnológiai hálózatának leállása miatt kellett kétezer járatot kellett törölni. Két hete a francia repülőtereken volt teljes a káosz, Dubajban szintén nemrég pedig az áradások miatt aludtak a várótermekben a földön az emberek