Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 802. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül20 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 802. napjáról.

 

05:45
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket itt találja.

05:48
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

13 települést támadtak Szumi megyében az oroszok

Az orosz erők a szombati nap folyamán 41 külön támadásban, összesen 214 alkalommal támadták meg Szumi megyét – jelentette a Szumi megye katonai igazgatása.

05:49
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Közel 10 ezren érkeztek szombaton

 Magyarország területére 2024. május 4-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 4886 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4455 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 40 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

08:23
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

23 drónt lőtt le Ukrajna

Az ukrán légvédelmi egységek a 24 Shahed típusú orosz drónból 23-at megsemmisítettek az elmúlt 24 órában – jelentette az ukrán légierő május 5-én.

10:18
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Oroszország ostorozza a balti államokat

Oroszország külügyminisztériuma a balti államok ellenségeskedését  támadta, amely Moszkva szerint a kapcsolatok megszakadásához vezetett. 

Vilnius, Riga és Tallinn nyíltan ellenséges vonala miatt minden államközi, tárcaközi, regionális és ágazati kapcsolat megszakadt Oroszországgal"

 - mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője, hozzátéve, hogy Moszkva továbbra is alkalmazni fogja a balti országokra gyakorolt diplomáciai befolyásoló intézkedéseket.

11:37
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna azt állítja, hogy lelőtték az orosz vadászbombázót

Az ukrán erők tegnap lelőttek egy orosz Szu-25-ös vadászbombázó repülőgépet a Donyecki terület felett - állította Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.  Az ukrán néphez intézett esti videóbeszédében dicsérte a 110. önálló gépesített dandárt egy újabb orosz Szu-25-öst lőttek le Donyeck térségében.

13:05
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Az elmúlt nap során 4 ember meghalt, 19 megsebesült

Az orosz támadásokban 4 ember meghalt, 19 megsebesült az elmúlt nap során. Az orosz erők kilenc ukrajnai területet vettek célba. A megtámadott területek  Csernyihiv, Zaporizzsja, Mikolajiv, Dnyipropetrovszk, Szumi, Odesa, Herszon, Harkiv és Donyeck.

13:47
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Harkov elleni orosz dróntámadásban hat ember megsérült

Oroszország május 5-én dróntámadást intézett az ukrajnai Harkov régió ellen, amelynek során legalább nyolc lakóház gyulladt ki Harkov városában, és hat ember megsérült - jelentették a helyi hatóságok.

14:29
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz dróntámadás ért egy ukrán falut

Az orosz erők május 5-én dróntámadást intéztek az Ukrajna donyecki régiójának Pokrovszki járásában található Mykhailivka falu ellen, három ember megsebesült a támadásban - jelentették az ukrán hatóságok.

15:15
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna 2025-ben várhatóan újabb ellentámadást indíthat

Ukrajna az Egyesült Államok által jóváhagyott 61 milliárd dolláros katonai segélycsomag, valamint további nyugati segélyek segítségével 2025-ben ellentámadást kíván indítani - mondta Jake Sullivan amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a Financial Timesnak május 4-én.

16:04
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz siklóbombatámadásban tízen megsérültek Harkovban

Orosz csapás érte Harkov belvárosának egyik lakónegyedét május 5-én, legalább 10 embert megsebesítve az ortodox húsvét vasárnapján - közölték a helyi hatóságok.

16:56
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ocseretine elfoglalásáról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Bevette az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Ocseretine települést, miközben négy frontszakaszon foglalt el kedvezőbb állásokat, és 15 ukrán rohamot és ellenrohamot vert vissza - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

18:05
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Erősödő orosz kémtevékenységre figyelmeztet a NATO Németországban

A NATO figyelmeztette Németországot a megerősödő orosz kémtevékenységre az országban.

Az orosz ügynökök várhatóan szabotázsra, erőszakos támadásokra és kibertámadásokra készülnek Németországban. Egyúttal megjegyzik, hogy szövetségesek "rendkívül aggódnak" Oroszország NATO-területen folytatott kémtevékenysége miatt - írja a Nexta.

19:01
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz tisztviselővel végzett az ukrán katonai hírszerzés

Az ukrán katonai hírszerzés megerősítette, hogy autóbombával végeztek egy berdjanszki orosz tisztviselővel.

A tisztviselőt, Jevgenyij Ananievszkijt, aki a Zaporizzsjai régió orosz ellenőrzés alatt álló részein a Moszkva által felállított közigazgatásban töltött be tisztséget, május 5-én kora reggel az autójában ölték meg. Az ukránok szerint kínzókamrákat állított fel a berdjanszki helyi büntetőtelepen.

20:06
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Szlovjanszkra mért csapást az orosz hadsereg

Az orosz erők tüzérségi csapást mértek az Ukrajna Donyecki régiójában fekvő Szlovjanszk hőerőművére, megrongálva annak több részét - közölte Volodimir Proskunyin, Mykolaivka város katonai közigazgatásának helyettes vezetője május 5-én.

20:37
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna új típusú tüzérségi lövedékeket kap Németországtól

Ukrajna a német Rheinmetall védelmi cégtől olyan tüzérségi lövedékek prototípusait kapja meg, amelyek képesek 100 kilométeres távolságban lévő célpontokat is eltalálni- jelentette be Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatója.

22:22
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanószerkezetre lépett és meghalt egy tinédzser a Luhanszki Köztársaságban

Egy tinédzser meghalt  Kamysevaka településen, miután ismeretlen robbanószerkezetre lépett - közölte Szergej Koljagin, Pervomajszk polgármestere  Telegram csatornáján. A Luhanszki Köztársaság településén történt eset során a tinédzser három barátjával motorral egy elhagyott kőbányában kialakított tóhoz érkezett horgászni, ahol a fiatal a robbanószerkezetre lépett, ami felrobbant. A tinédzser három barátja megsérült. Ketten közülük kórházba kerültek, egy másikat az orvosi ellátás után hazaküldtek.

23:23
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Több sérültje is van a harkovi légicsapásoknak

Hat ember, köztük egy gyermek megsebesült egy dróncsapásban Harkov régióban - írta az AP hírügynökség katonai forrásokra hivatkozva. További tizennégyen megsebesültek  vasárnap délután a Harkov városára mért légicsapásban. 

23:49
május 05, 2024
Vágólapra másolva!

Dróntörmelékek okoztak tüzet

Tűz ütött ki, amikor lelőtt drónok törmelékei lakóépületekre hullottak Dnyipropetrovszkban.  A tűzben senki nem sérült meg - közölte az AP hírügynökség. 

04:43
május 06, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.