Egy kislány meghalt, miután szomszédja méreggel irtott poloskákat a lakásában

Vágólapra másolva!
Egy nő megölt egy 11 éves kislányt, miután mérgező anyagot használt, hogy megszabaduljon az otthonában lévő poloskáktól.
Vágólapra másolva!

Fatiha Sabrin - egy 11 éves kislány - szívrohamot kapott, miután szomszédja, Jesmin Akter alumínium-foszfidot használt, hogy megszabaduljon a poloskáktól a lakásában.

A 33 éves nő a kelet-londoni Shadwellben lévő lakása körül szórta szét a méregnek minősülő anyagot, ezt aztán a nedvesség aktiválta, és veszélyes gázfoszfént hozott létre, amely Fatiha emeleti lakásába jutott.

Akter ma elismerte a gondatlan emberölést, amikor megjelent az Old Bailey bíróságon. Egy másik vádpontot tagadott, miszerint engedély nélkül importált Olaszországból engedélyköteles vegyszert, nevezetesen az alumínium-foszfidot. Akter állítólag engedély nélkül hozta be Olaszországból a rovarirtó anyagot, amelynek birtoklásához és használatához az Egyesült Királyságban engedély szükséges. 

Fatiha Sabrin.
Fatiha Sabrin.
Fotó: Central News

Akter, akit egy bengáli tolmács segített, legközelebb május 20-án jelenik meg a bíróságon - írta a The Sun.

Az eset 2021. november 26-án történt, amikor Fatihát kórházba szállították. A szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni, és még abban az évben, december 11-én meghalt.

Egy brit kártevőirtó cég szerint 2023 második negyedévében 65 százalékkal nőtt a poloskák száma az Egyesült Királyságban az egy évvel korábbihoz képest.

Az elmúlt 30 évben kiugróan felgyorsult az inváziós poloskák terjedése. 2000-ben jelent meg Magyarországon a világszerte komoly növénykártevőnek számító zöld vándorpoloska (Nezara viridula), amely idehaza is jelentős problémákat okoz a gyümölcsösökben és zöldségeskertekben. Az egyik legújabb és egyben legveszedelmesebb jövevény az ázsiai márványospoloska (Halyomorpha halys), amely 2013-as első hazai észlelése óta akadálytalanul terjed.

Novemberben számoltunk be egy hasonló esetről, amikor egy brit pár meghalt Egyiptomban miután a hoteljükben mérgező gázzal poloskát irtottak. A szakértői jelentés megerősítette, hogy az a mérgező vegyi anyag okozhatta a pár halálát, amit az irtás során használtak. 

Kapcsolódó cikkek: