Cápa tartja rettegésben a fürdőzőket egy népszerű spanyol strandon

Vágólapra másolva!
A menorcai tengerparton megtiltották a turistáknak, hogy a tengerbe menjenek, ugyanis nagy veszély leselkedett rájuk.
Vágólapra másolva!

A tengerben fürdőzőket hirtelen kiparancsolták a vízből, miután feltűnt egy óriási kékcápa a környéken. A partiőrség kitűzte a vörös zászlót, és riasztást adott ki. Bár a kékcápák nem a legveszélyesebbek 

számos embert haraptak már meg, akik közül négyen bele is haltak sérüléseikbe. 

A cápát Arenal d'en Castell népszerű strandján látták. Ugyanezen a partszakaszon korábban 2018 júniusában észleltek cápát, ekkor szintén megtiltották a strandolóknak, hogy a vízbe menjenek. A  fürdőzési tilalmat feltehetően tegnap óta feloldották. Idén ez volt az első cápaészlelés a Costa strand közelében - írja a Mirror.

2016-ban egy 40 éves férfit a kezén harapta meg egy kék cápa, kórházba kellett szállítani. Múlt héten egy brit turistára támadt rá egy cápa az egyik karibi szigeten. A férfi a hasán, a kezén és a combján szenvedett súlyos sérüléseket. 

Lapunk is beszámolt már több spanyolországi cápatámadásról

Tavaly augusztusban a lábán harapott meg egy cápa egy strandolót. Idén januárban pedig megmenekültek egy közel 200 kilogrammos és négy méter hosszú cápától a fürdőzők a dél-spanyolországi Puerto de Mazarron Playa del Rihuete strandján. A cápa egy túl sekély partszakaszra merészkedett ki és elpusztult még mielőtt bárkit megtámadhatott volna.