Őrizetbe vették Gérard Depardieu-t

Vágólapra másolva!
Két színésznő vádolta meg korábban szexuális zaklatással.
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel beidézték a nyomozók Gérard Depardieu-t. Úgy tudni, hogy a rendőrök őrizetbe is vették szexuális zaklatás miatt – írja a Le Figaro az AFP-re hivatkozva. 

Mint ismert, a színészt két nő is szexuális zaklatással vádolja. A vád szerint az első eset 2014-ben, a másik pedig 2021-ben történt.

A Le Monde azt írja, hogy a színészt Párizsban vették őrizetbe.

Többen is feljelentették

Az első feljelentést egy asszisztens tette, aki 24 éves volt a Magicien et les Siamois forgatása idején, 2014-ben. Ő január 9-én tett feljelentés szexuális zaklatás miatt. 

A második feljelentést 2024 februárban tette egy díszlettervező szexuális zaklatás és szexista megjegyzések miatt, amelyek a Les Volets Verts (A zöld redőnyök) című film 2021-es forgatásán történtek. 

Gérard Depardieu ellen már 2020 decemberében vádat emeltek: akkor Charlotte Arnould színésznő jelentette fel nemi erőszakért és szexuális zaklatásért 2018-ban, ez a per még folyamatban van.

Hélène Darras színésznő is feljelentette Depardieu-t 2007-ben, azt állította a forgatás során a színész szexuálisan zaklatta, de az ügyet a párizsi ügyészség bizonyíték hiányában lezárta.

Spanyolországban Gérard Depardieu-re Ruth Baza újságíró és író is panaszt tett, ő azzal vádolta, hogy a színész 1995-ben megerőszakolta.

A színész a Le Figaróban 2023 októberében megjelent nyílt levelében tagadta az ellene felhozott vádakat.