Közel másfél milliónyi készpénzt evett meg egy kutya Pittsburgben

Vágólapra másolva!
Nagy bajba keveredett egy pittsburghi házaspár kutyája, miután élete legdrágább vacsoráját falta fel. Cecil a gazdái szerint jól nevelt kutya, és még soha nem csinált semmi rosszat, egészen addig, amíg nem evett meg egy tucatnyi 50 és 100 dolláros bankjegyet.
Vágólapra másolva!

Clayton Law még tavaly december elején hagyott egy borítékot a konyhapulton, benne egy köteg készpénzzel - írja a CBS NEWS.

Feleségével, Carrie-vel szükségük volt a készpénzre, hogy kifizethessék a pittsburgh-i házuknál zajló kertészeti munkákat.

A férj harminc perccel később ment vissza a szobába, de ekkor már megtörtént a baj.

Visszamentem a szobába, és akkor az összes pénz ott volt a földön. A kutya csak állt ott, és én meg felkiáltottam, hogy jaj, megette a pénz egy részét, sokkot kaptam. Kiabáltam Carrie-nek, hogy 'Cecil megette a pénzt, megevett 4000 dollárt!

- mondta a férj.

Cecil a bankjegyek nagy részét megette, a többi pedig darabokra rágva hevert a padlón.

- mondta Clayton.

A kezdeti sokk után a kutyát elvitték állatorvos, mivel a házaspár biztos volt benne, hogy legalább kétezer dollárt megvetett, szerencsére Cecil egy nap lábadozás után teljesen helyrejött.

Megpróbáltak minél többet megmenteni a pénzből, azokból a darabokból, amelyeket Cecil vagy kihányt, vagy amelyek újra előkerültek, miután "természetes úton átmentek rajta".

Így 3550 dollárt sikerült összeszedniük a pénzből, a család többször is kimosta a bankjegyeket, míg végül 500 dollár (173 ezer forint) kivételével a bankban újra tudták cserélni a "szétrágott" pénz nagy részét - írja a Sky News.

Az érintettek ma már csak nevetnek az egészen, Cecil pedig ettől az esettől eltekintve továbbra is jó kutya - tették hozzá - írja a The Washington Post.