Itt van Zelenszkij legújabb őrült döntése: összeomolhat Ukrajna

Volodimir Zelenszkij portré
Kijev, 2022. április 24. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sajtótájékoztatót tart Kijevben 2022. április 23-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok és szövetségesei Kijevet a tinédzserek, idősek és nők besorozását illetően szorgalmazzák, hogy így töltsék fel a megfogyatkozott egységeket a háború folytatásához - közölte az orosz titkosszolgálat.
Vágólapra másolva!

Újabb fokozatra kapcsolhat az ukrán kényszersorozás - amivel az Origón korábban már többször is foglalkoztunk -, hétfőn ugyanis ennek részleteivel kapcsolatban tett közzé egy jelentést az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat (SZVR). A jelentés szerint

Zelenszkij a nőket, az időseket és a tinédzsereket is besorozná, hogy így "védje meg" Ukrajnát.

Képek a kényszersorozásról Forrás: Origo

- áll a jelentésben.

Az SZVR szerint az amerikaiak és a britek helyeznek nyomást elsősorban Ukrajnában a drasztikus sorozási módszerek kiterjesztése ügyében, mivel így akarják feltölteni az ellentámadásban kimerült és megfogyatkozott alakulatokat. Távlati célként jelentkezik az orosz támadóképesség megtörése is, vagy ahogy az orosz titkosszolgálat fogalmaz:

bemutatni [ukrán részről - a szerk.], hogy Oroszország nem képes győzelmet aratni Ukrajnában.

Ezzel egyidejűleg az SZVR egy ukrán törvényjavaslatra is hivatkozik, amely a sorozási korhatár emelését javasolja, jelezve a mozgósítási politikában lehetséges változtatásokat.

- áll a hivatkozott törvénytervezetben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!