Putyin külügyminisztere bejelentette: nem lesz tűzszünet

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, török külügyminiszter, béketárgyalás, Szergej Lavrov, Törökország, Antalya
Russian Foreign Minister Sergei Lavrov looks on as he gives a press conference after meeting Ukraine's Foreign Minister for talks in Antalya, on March 10, 2022, 15 days after Russia launched a military invasion on Ukraine. - Russian and Ukrainian foreign ministers are in Turkey to hold face-to-face talks in the first high-level contact since the invasion. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
Oroszország nem fogja szüneteltetni ukrajnai katonai műveletét a béketárgyalások további fordulói miatt - jelentette ki hétfőn Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Az orosz állami televíziónak adott interjújában Lavrov azt mondta, hogy nem lát okot arra, hogy ne folytassák a tárgyalásokat Ukrajnával, de ragaszkodott ahhoz, hogy

Moszkva nem fogja leállítani katonai műveletét, amikor a felek újra összeülnek.

Lavrov elmondta, hogy Vlagyimir Putyin elnök az orosz és ukrán tárgyalófelek közötti tárgyalások első, február végi fordulóján utasítást adott a katonai akció felfüggesztésére, de Moszkva álláspontja azóta megváltozott.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Forrás: AFP/Ozan Kose

"Miután meggyőződtünk arról, hogy az ukránok nem tervezik a viszonzást, döntés született arról, hogy a következő tárgyalási fordulók során nem lesz szünet a katonai akciókban, amíg nem születik végleges megállapodás" - mondta Lavrov.