Daganatos gyerekek érkeznek Ukrajnából Spanyolországba

diplomacy government summit Horizontal
Spain's Prime Minister Pedro Sanchez arrives at the Palace of Versailles, near Paris, on March 11, 2022, for the EU leaders summit to discuss the fallout of Russia's invasion in Ukraine. - EU leaders are scrambling to find ways to urgently address the fallout of Russia's invasion of Ukraine that has imperilled the bloc's economy and exposed a dire need for a stronger defence. (Photo by Ludovic MARIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Daganatos gyerekek érkeznek Ukrajnából Spanyolországba - írja az El Mundo.
Vágólapra másolva!

Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentette, hogy a védelmi minisztérium által bérelt repülővel

első körben 30 kisgyereket és hozzátartozóikat szállítják a dél-európai országba pénteken Krakkóból,

majd madridi kórházakba viszik tovább őket. Elmondta, hogy ezt a kezdeményezést az Állami Hematológiai és Onkológiai Társasággal közösen valósítják meg azzal a céllal, hogy "kiemelt figyelmet" fordítsanak a súlyos betegségekben szenvedő gyermekekre, és garantálják kezelésüket a háborúban szenvedő hazájukon kívül is.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Forrás: AFP/Ludovic Marin

Az ukránok kedden kértek segítséget Spanyolországtól az érintett gyerekek ügyében, miután úgy látták, hogy az oroszok inváziója miatt már nem tudják garantálni védelmüket és kezelésüket.

A kormányfő elmondta, hogy nem a pénteki lesz az egyetlen járat.

A következő napokban is elindítják a repülőt, hogy még több rákbeteg kisgyereket el tudjanak hozni a háborús térségből. Őket majd barcelonai, valenciai, alicantei és sevillai kórházakban fogadják.