A lottónyertes, aki nemcsak nyerni tud, hanem befektetni is

EuroMillions, lottó
View of severals Loto, Euromillions, Joker, Keno grids by Francaise des Jeux (FDJ), the operator of France's national lottery games taken on March 27, 2018 in Paris. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Steve Thomson 105 millió fontot (négy és fél milliárd forintot) nyert lottón 2019-ben. A hatalmas összeget úgy szeretné gyarapítani, hogy "tízmilliókat" fektet be a Queen's Bankba. Közben a helyi közösségeknek is folyamatosan adományoz - számol be a lottónyertesről a Daily Star.
Vágólapra másolva!

Steve Thomsont, az egykori kamionost, barátai csak "Mr. Sensible"-nek, az az "Mr. Értelmes"-nek hívják, miután óriási nyereménye után "tízmilliókat" helyezett letétbe egy bankban. A férfi és felesége, Lenka az EuroMillions-győzelmüket követően

90 millió font plusz jövedelemre (azaz, több mint hárommilliárd forintnyi) is számíthat a Coutts & Co.-nál elhelyezett 30 millió fontnyi befektetésnek köszönhetően.

A házaspárnak két külön vagyonkezelője is van a banknál, eddig milliókat fektettek ingatlanokba és részvényekbe.

Thomsonék a különböző befektetésekkel a gyermekeik és unokáik anyagi biztonságát szeretnék garantálni. A család egyik barátja az egyik bulvárlapnak így nyilatkozott:

Ekkora mennyiségű pénzzel óvatosan kell bánni, és tervezni, hogy ne csak a gyerekeknek, hanem az unokáknak is jusson belőle. Nem egyszerű feladat."

A barát szerint Thomson mindenképpen el akarja kerülni azt a tipikus, és szerencsétlen sorsot, ami sok hirtelen meggazdagodott lottónyertessel történik, például az Egyesült Királyságban híressé vált Michael Carroll-lal. Caroll 19 évesen, 2002-ben mesés összeget (több mint 9 millió angol fontot nyert a Nemzeti Lottón), azonban szerencséjét nem sokáig tudta élvezni: rossz befektetések és túlköltekezések eredményeként a férfi folyamatos botrányaival volt tele a sajtó.

Mielőtt nyertek volna a lottón, a házaspár egy háromágyas önkormányzati lakásban élt három gyerekével.

Steve-nek több mint egy évbe telt, mire rátalált új, 4,5 millió (majdnem kétmilliárd forint) font értékű álomházukra Kentben.

A 14 és fél hektáros birtokon teniszpálya, uszoda, tavak, istállók és parkosított kert is található. A 7000 négyzetméteres ház két konyhával, hat hálószobával és öt fogadószobával várja a vendégeket.

A családfő közben a józan eszét sem vesztette el, megpróbált talpon maradni a győzelem után is, és még arra is maradt ideje, hogy ablakokkal foglalkozó üzletének tömeges megrendeléseit teljesíteni tudja.

(A címlapi kép illusztráció)