Abszurd indoklással nem foglalkozik a francia bíróság a pedofil baloldali sztáríró ügyével

Gabriel Matzneff
Portrait of Gabriel Matzneff at his place 07/12/2016 ©Julien FALSIMAGNE/Leemage
Vágólapra másolva!
Formai hiányosság miatt nem tárgyalja a fellebbviteli bíróság a közismert pedofil író, Gabriel Matzneff, többszörös irodalmi díjas francia művész ügyét.
Vágólapra másolva!

A párizsi fellebbviteli bíróság október 6-án közleményben jelentette be, hogy megszüntette az eljárást Gabriel Matzneff, többszörös irodalmi díjas és közismerten pedofil francia író ügyében.

Gabriel Matzneff Forrás: AFP/Leextra/Julien Falsimagne

Az eljárás megszüntetését a bíróság azzal indokolta, hogy a párizsi törvényszék korábbi döntése ellen fellebbező gyermekvédelmi szervezet a beadványában nem tudott feltüntetni Párizsban bejegyzett székhelyet. Az ügy folytatását egyelőre homály fedi.

A közismert francia író ellen 2020 januárjában az Ange bleu (Kék Angyal) nevű gyermekvédő szervezet tett feljelentést, miután Matzneff a L'Obs, a Le Parisien és a L'Express hasábjain méltatta a pedofíliát és a saját, soha nem titkolt pedofil tevékenységét, visszaemlékezve például a francia írónővel, Vanessa Springorával szemben elkövetett szexuális bántalmazásaira.

A többszörös szexuális erőszak idején Springora 14, Matzneff 49 éves volt.

Matzneff könyveiben, saját weboldalán, sőt televíziós interjúiban is méltatta a pedofíliát, nyíltan számolt be arról, hogy rendszeresen erőszakolt meg gyerekeket - gyakran fiúkat - Franciaországban és a Fülöp-szigeteken is.

A ma 49 éves Vanessa Springora A beleegyezés címmel írt könyvet a Matznefftől elszenvedett szexuális bántalmazásokról. Springora könyve hatalmas példányszámban kelt el, és hozzájárult ahhoz, hogy Franciaországban megváltoztassák a szexuális aktushoz szükséges beleegyezés életkorának alsó határát.